Çelenk koyma törenine Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Koordinatörü Hikmet Güriş, CHP liler, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ödemiş Şubesi Başkanı Ümran Akça Ateş, ADD Ödemiş şube Başkanı Gürçay Işık katıldılar.

Çelenk koyma töreni Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı CHP Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Yağmur Ektir Akgün yaptı Akgün yaptığı konuşmada, "Milli egemenliğimizin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisini kurarak ülkemizi işgalden kurtaran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyorum. Cumhuriyetimizin temeli olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının ne mutlu ki 102. yılını ve Çocuk Bayramımızıkutluyoruz.

Millet savaş şartları içinde harap ve bitap düşmüş halde iken Türk istiklalini kurtarmaya kendini adamış olan Ulu Önder Atatürk'ün en büyük eserim dediği Büyük Millet Meclisi'nin, ülkenin dört bir yanından gelen temsilcilerin

katılımıyla açılması, özgürlüğümüze giden yolda çok önemli bir dönüm noktasıdır. Özgürlük yolunda atılan adımlar bu çatı altında hazırlanmıştır. Bu tarihten itibaren milletimiz kendi kaderini kendi belirlemiştir. Bugün de milli iradenin merkezi Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Bu sebeple tüm vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini korumak meclisimizin görevidir.

Bununla birlikte, Mustafa Kemal Atatürk bu günün bayram olarak kutlanmasını istemiş ve bu bayramı Türk Çocuklarına armağan etmiştir. Atatürk’ün bu armağanı çocuklara verdiği değeri ve duyduğu güveni göstermektedir. Dünya geneli her anlamda birbiriyle etkileşim içerisine girmiş, dünya artık çok küçük bir yer halini almıştır. Çocuklar, küreselleşen dünyada insanlığın ortak umudu ve en önemli hazinesidir. Çocuklara, en iyi biçimde yetişmeleri için gelişen teknolojinin tüm imkanlarını sunan toplumlar, devamlı gelişebilme şansına sahip olmaktadır. Çocuklar, Büyük Atatürk'ün onlara verdiği değerin bilinciyle, O'nun ilke ve inkılaplarından ayrılmadan, ülkemize ve Ulusumuza yararlı bireyler olabilmek için yetenekleri doğrultusunda çok çalışmalıdır. Sayelerinde yarınların bugünden daha aydınlık olacağına inancımız tamdır.

Geleceğimiz çocuklar kadar temiz ve aydınlık Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Hepimize Kutlu olsun. Cumhuriyet Halk Partisi ailesine saygı ve sevgiler sunuyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi