Başbakan Yıldırım: O Akıl Arka Planda Aynı Hacivat Karagöz Gibi Bunları Yönetiyor

Burada oda temsilcileriyle buluşan Başbakan Binali Yıldırım, isim vermeden CHP'ye yüklendi. Başbakan Binali Yıldırım, "Bütün amacımız sizlere layık olmak için çabalıyoruz. İzmir'i kendi arazileri gibi görenler, 'İzmir bizimdir' diye propaganda yapanlar, İzmir'e ne yaptılar. Bu soruyu cevaplamaları gerekir. İzmirli olmak boş lafla olmaz. İzmirli olmak İzmir'e hizmet etmekle olur. İzmir'e yakışan havalimanı yapmakla, İZBAN'ı yapmakla, liman yapmakla, otoyol yapmakla, çevre yolu yapmakla olur. Manisa'yla İzmir arasını 10 dakikayla indirip Sabuncubeli Tüneli'ni bitirmekle olur. Konak Tünelleri yapılır mı yapılmaz mı? diye tartıştılar. Yapıldı bitti. Yapılmaz diyenler en önce geçti" dedi.

'BU MİLLETLE KİMSE BİLEK GÜREŞİ YAPAMAZ'

Oda temsilcilerine 'Siz değer üretiyorsunuz' diye seslenen Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'nin gücüne de güç katıyorsunuz. Bize düşen sizin sorunlarınızı çözmek, dertlerinizi dinlemek, çare üretmek. Mazeret üretmek değil, çare üretmek. Gittiğimiz yerlerde toplumun bütün paydaşlarıyla bir araya geliyoruz. Oda temsilcileri, esnaf temsilcilerini dinliyoruz. Memleketin kalkınması için önemli işler yapıldı. Ama burada bitti mi, yok. Yapacağımız çok iş var. Ama bir yandan iş yaptık, bir yandan da önümüze çıkanları temizlemekle meşgul olduk. Vesayetçilere, darbecilere birisini temizliyorsun, birisi çıkıyor, sürekli engelleri aşa aşa buralara geldik. En son 15 Temmuz gecesi alçak FETÖ yapacağını yaptı. Milletin tankıyla, uçağıyla, milletinin üzerine bomba yağdırmaya başladı. Ama bu millet bombalardan korkar mı? Darbecilere darbeyi vurdu. Yerini dibine batırdı. Bu milletle hiç kimse bilek güreşi yapamaz. Buradan ilan ediyorum, herkes aylağını denk alsın. Türkiye, bölgesinin istikrarıdır" dedi.

ESNAFA VERDİKLERİ DESTEKLERİ AÇIKLADI

Esnafa yönelik çalışmalarını da anlatan Başbakan Yıldırım, "Esnaflara sağladığımızı destek 20 katrilyon lira. Ayrıca 30 bin TL'ye kadar da faizsiz kredi verme imkanı oldu. 47 bin 920 esnafa, 1 milyar 120 milyon TL faizsiz kredi kullandırdık. Yaptığımız sadece bunlarla sınırlı değil. Sizlerin kayıt dışı konusundaki hassasiyetini biliyorum. Vergi sosyal güvenlik konularında çalışmalar sürüyor. Bu yıl bütün olumsuzları yaşadık. Başımıza gelen tabiri caizse pişmiş tavuğun başına gelmedi. Terör, Rusya'yla, İsrail'le anlaşmazlıklar, darbe girişimi, turizmdeki olumsuzluklar her şeye rağmen, bütün olumsuzluklara rağmen Çin ve Hindistan'dan sonra diğer bütün ülkelerin iki katı kadara büyüme gerçekleştirdik. Neden? Çünkü bize güvenen millet var" dedi.

'ÜÇ YILDA BÜYÜME YÜZDE 20 OLACAK'

Büyümeye ilişkin beklentilerini de söyleyen Başbakan Yıldırım, "Önümüzdeki üç yıl içinde üst üste yüzde 5 büyüyeceğiz. 2019 yılına geldiğimiz zaman Türkiye, yüzde 20 büyüyecek. Bölgenin Türkiye'ye ihtiyacı var. İşsizliğin azaltılması için büyümeye ihtiyacı var. O bakımdan daha çok çalışacağız. Gelecek yıllarda enflasyonu yüzde 5'e kadar indireceğiz, aslında indirdik. Bunu fark ettiler, hemen Gezi olaylarını başlattılar. 150 yıllık tarihte, yüzde 5'e indi. Hemen rahatsız oldular, karıştırmaya çalıştılar. Hiçbir şey Türkiye'nin yolunu kesemeyecek. 14 yıldır, ilk günden bu yana siyasi ve ekonomik istikrarı çok önemsedik. Başarılarımızla asla yetinmedik. Geldiğimiz nokta bizi rehavete düşürmeye asla sebep olmadı. Birileri Türkiye'nin hızını kesmek için not düşürmeye kalktılar. Ama vatandaş onlarını notunu dikkate bile almadı. Biz notu milletten alıyoruz. 10 sene karne verdiniz baştan aşağı pekiyi. Siz not kırsanız ne yazar" dedi.

'BÖLGEYİ TEMİZLİYORUZ'

Türkiye'nin dış politikasındaki gelişmeleri de değerlendiren Başbakan Yıldırım, "Ne dedik, düşmanlıkları azaltıp, dostlarımızı arttıracağız dedik. Rusya ile ilişkilerimizi düzelttik. İsrail ile ilişkilerimizi düzelttik. Suriye'de akan kanın durması için İsviçre'de toplantı yapılıyor. İnşallah orada da bir an önce kan durur, günahsız kardeşlerimiz artık bu zulümden kurtulur. Biz 'Suriye'den bize ne, Irak'tan bize ne' diyemeyiz. Fırat Kalkanı ile bölgeyi DEAŞ, YGP gibi terör örgütlerinden temizliyoruz" dedi.

'NOTÇULARIN NE DÜŞÜNDÜĞÜNÜN ÖNEMİ YOK'

Konuşmasında bir kez daha ekonomik verileri anlatıp Türkiye'nin kredi notunun düşürülmesine tepki gösteren Başbakan Yıldırım, "Notçuların ne düşündüğünün önemi yok. 3-5 puan not düşürmekle Türkiye'ye hiçbir etkisi olmaz. Burada duracak değiliz. Toplam Türkiye'de çalışanların sayısı, 21 Avrupa ülkesinin nüfusundan daha fazla. Haziran itibariyle 27 milyon 651 bin vatandaşımızın işi gücü var. Dört bir yanda 290 organize sanayi bölgesinde 1 milyon 600 bin vatandaş işi AŞ sahibi. Bir yandan ülke ekonomisi büyütürken, diğer yandan yeni iş kapıları açmak için kapsamlı bir program başlattık" dedi. AK Parti olarak zor olanı hemen yaptıklarını, imkansız olanı ise yapmalarının biraz zaman alacağını ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin ihtiyacının başkanlık sistemi olduğunu yineledi. Konuşmasının sonunda çeşitli hediyeleri kabul eden Başbakan Binali Yıldırım, oda temsilcileriyle yemek yedi.

BAŞBAKANA KÖRÜKLÜ ÇİZME

Konuşmanın ardından Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçelik, Başbakan Yıldırım'a körüklü çizme, eşi Semiha Yıldırım'a Başbakan'ın fotoğrafını hediye etti.

Yıldırım, daha sonra kentten ayrılmak üzere Adnan Menderes Havalimanı'na helikopterle geçti.

Editör: Haber Merkezi