Ödemiş Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan, üç gün süren “Kırsal Çevrede Bütüncül Koruma ve Ekolojik Yaklaşımlar konulu eğitim seminerine katılan 17 farklı belediyeden 50 kişi sertifikalarını aldı. Katılımcılar eğitim kapsamında Birgi Ödemiş merkez ve Birgi’de incelemelerde bulunarak, çalışmalar yaptılar.

Türkiye Belediyeler Birliği, Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL Akademi’nin organize ettiği “Kırsal Çevrede Bütüncül Koruma ve Ekolojik Yaklaşımlar: Birgi” konulu eğitim programı 8-10 Nisan tarihlerinde Ödemiş’te yapıldı. Ödemiş’te Arasta, Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi, Kasap Hali, Katırcılar Hanı, Birgi’de ise Aydınoğulları Meydanı, Aydınoğulları Cami ve Türbesi, Çukur Medrese ve Hamamı, Çakırağa Konağı, Çekül Evi gibi önemli yapılardaki uygulamalar incelenerek bilgiler verildi.

Katılımcılara teşekkür eden Belediye Başkanı A.Mahmut Badem; “Kültürel miras bilinci ve korumacılığının anlatıldığı böyle güzel bir organizasyonda ülkemizin farklı bölgelerindeki belediyelerde görev yapan, mimar, arkeolog, şehir plancısı, sanat tarihçisi, inşaat mühendisi ve restoratörleri ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duydum. Çekül Akademi’nin eğitimleri farklı il ve ilçelerde de yapılıyor. Belediyemizde görevli ilgili birim personelimiz de bu eğitimlere katılmaktadır” dedi.

Editör: Haber Merkezi