Haber: Tolga KIZGIN

Saat 14.00’de Ödemiş’in Mursallı Mahallesi’nde yapılacak olan,  ÇED toplantısının İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ÇED Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından 1 Eylül 2015 tarihindeki resmi sitesinde, toplantının 26 Kasım’da yapılacağı belirtildi.

Belediye Çocuk Şenliği için Mahalle Meydanını ayırmıştı

Ödemiş Belediye Başkanı Ak Partili Mahmut Badem, ÇED Toplantılarının yapılmaması konusunda çevrecilerin oluşturduğu HAVZA-PLAT üyelerine her zaman destek verdi. Dolaylar Mahallesi’nde 28 Nisan da yapılan 2. ÇED Toplantısına, Başkan Badem meydanda kilit taşı çalışmasıyla, 7 Temmuz 2015 tarihinde de mahallede pire mücadelesiyle çevrecilere destek vermişti.Başkan Mahmut Badem bu kez de, Çocuk Şenliği kartını oynayarak, toplantının yapılacağı meydanda Çocuk Şenliği etkinliğini başlattı. Çevreciler, 2 Eylül’de Mursallı da yapılacak olan, ÇED toplantısı için her türlü hazırlığını yaptı.

Havza-plat üyeleri büyük bir çevreci grubu ile yine Mursallı Mahallesinde yerlerini aldılar. Kahvehanede toplanan kalabalık sık sık “susma haykır madene hayır, Bozdağlarda maden istemiyoruz“ sloganlarıyla ortalığı inlettiler. Daha sonra, belediye tarafından çocuk şenliğinin yapılacağı alana doğru yürüdüler. Çocuklar palyanço ve sihirbaz gösterilerini seyredip, çeşitli yarışmalara katıldılar. Bu anda çevreciler de, çocukların şenliklerine destek vererek onları alkışladılar.

“Bugünkü savaşımızda ve mücadelemizde kazanmış bulunmaktayız.“

 evreciler adına HAVZA-PLAT Üyesi Ödemiş Türk Eğitim-Sen Başkanı Tuncay Ünsal, “Bozdağlarda altın madeni kurulmasına karşı çıkmak için burada toplanmış bulunuyoruz. Burada toplanan herkese Havza-plat olarak teşekkür ediyoruz. Yarın 3 eylül Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü. Çevre Şehircilikten aldığımız bilgiler doğrultusunda, Müdürlükten, halkın katılım toplantısına katılmayacaklarını bildirdiler. Bu şu demek, bugünkü savaşımızda ve mücadelemizde kazanmış bulunmaktayız. Bu mücadeleyi hep vereceğiz. Hiçbir zaman yılmayacağız, birlikte olmaktan kopmayacağız. Ayrıca Ödemiş Belediye Başkanı’na halkın katılım toplantılarına 2 kezdir verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Bugünde burada, çocuk şenliği düzenlendi. Her ihtimale karşı, alan zaten kapanmıştı. Gelseler dahi, hem biz hem belediye buna izin vermeyecekti. Biz bugün burada hem altın çıkarmaya hayır diyoruz hem de çocuklarımızın şenliğine destek veriyoruz. Çocuklara hitaben Ünsal,“ Ödemiş Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu bu şenliğe katılan siz çocuklar altınsınız. Altın bu bölgede yaşayan insanlardır. Bizde bu yüzden bu bölgede altın madeni kurulmasını istemediğimiz için toplandık. Siz bu bölgede bu davaya sahip çıktıkça kimse bu dağlarda maden kurmaya gücü yetmeyecektir. Bu birlik ve beraberliği kimsenin bozmamasını istiyoruz.“ sözleri çocuklar tarafından alkışlarla karşılandı. Daha sonra kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

 

Editör: Haber Merkezi