HABER: BAŞAR UÇAR

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıldönümü anma etkinlikleri Ödemiş’te resmi programla devam etti. Şehit Yasin Naci Ağaroğlu İmam Hatip Ortaokulu’nun hazırladığı programda şiirler okundu, türküler söylendi, tiyatro oyunları sahnelendi.

Şehit Yasin Naci Ağaroğlu İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen anma programına Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Hasan Yüzüak, daire amirleri, oda ve dernek başkanları, okul müdürleri ve öğrenciler ile aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Şehit Yasin Naci Ağaroğlu İmam Hatip Ortaokulu Muhammed Şenol, Kuran-ı Kerim okudu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan okul müdürü Nurittin Gülşen, konuşmasında Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirinden dizeler okuyarak şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını dile getirdi. Çanakkale konulu sinevizyon gösteriminin ardından 7/B sınıfı öğrencileri “Çanakkale Destanı” adlı oratoryoyu sahneledi. Öğrenciler Sümeyye Karasu ve Fatma Nur Ünlü de “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiiri okudu. Daha sonra öğrenciler Çanakkale Savaşları adlı tiyatro gösterisini sunarak izleyicilerden alkış aldı. Şehit Yasin Naci Ağaroğlu İmam Hatip Ortaokulu korosunun seslendirdiği duygu dolu türkülerle anma programı devam etti.

Yarışmalarda dereceye girenler

Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği 18 Mart Çanakkale Şehitleri konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. İlkokullar arası resim yarışmasında birincilik Anafartalar İlkokulu öğrencisi Hasan İnce’nin oldu. Atatürk İlkokulu’ndan Sümeyye Atabay ikinci, Leyla Ay da üçüncü oldu.

Ortaokullar arası şiir yarışmasında Yeniceköy Ortaokulu’ndan Sena Şen birinci, Hatipoğlu Hasan Erdem Ortaokulu’ndan Sıla Kara ikinci, Zeytinlik Sebahattin Şenocak Ortaokulu’ndan Buse Eren de üçüncü sırada yer aldı. Liseler arası kompozisyon yarışmasında Ödemiş Anadolu Lisesi’nden Feride Devecioğlu birinciliği elde ederken Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Lisesi’nden Melike Çakmak ikinci, Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi’nden Arda Düzgünlü de üçüncü olmayı başardı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen resim, kompozisyon ve afiş yarışmasında dereceye girenler de törende açıklandı. Ortaokullar arası resim yarışmasında 50. Yıl Ortaokulu’ndan Havva Korukoğlu birinci, 3 Eylül YBO’dan Rukiye Sezgin ikinci, 50. Yıl Ortaokulu’ndan Gamze Tepe de üçüncü oldu. Ortaokullar arası kompozisyon yarışmasında da Zeytinlik Sebahattin Şenocak Ortaokulu’ndan Ecem Öncel ilk sırada yer aldı. Hatipoğlu Mustafa Erdem Ortaokulu’ndan İbrahim Korkmaz ikinci, Zeytinlik Sebahattin Şenocak Ortaokulu’ndan Nilay Böcek de üçüncü olmayı başardı. Afiş yarışmasında ise Özel Maral Temel Lisesi’nden Semra Gürselli, İzmir çapında dereceye girdi. Dereceye giren öğrenciler ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı.

Editör: Haber Merkezi