ÖZEL HABER: BAŞAR UÇAR
Ödemiş’in tarihi mahallesi Birgi’de tadilat ve yenileme çalışmaları sebebiyle ziyarete kapatılan Çakırağa Konağı yılın ilk 2 ayında 9 bin 174 kişiyi ağırladı. Çakırağa Konağı şubat ayında son ayların en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde 1990’lı yıllardan bu yana müze olarak hizmet veren Birgi Çakırağa Konağı Müzesi, mart ayı başında onarım, teşhir-tanzim, restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları nedeniyle geçici olarak ziyarete kapatıldı. 2016 yılı genelinde 42 bin’i aşkın ziyaretçiyi ağırlayan tarihi yapı, 2017’nin ilk iki ayında 9 bin 174 kişi tarafından ziyaret edildi. Ocak ayında bin 792 kişinin ziyaret ettiği Çakırağa Konağı şubat ayında 7 bin 382 kişiyi konuk etti.
Geçen yıla göre %33’lük artış
2016 şubat ayında 3 bin 535 kişi tarafından ziyaret edilen müze son ayların en yüksek ziyaretçi sayısına geçtiğimiz şubat ayında ulaştı. Çakırağa Konağı Müzesi yılın ilk iki ayında İzmir’de en çok ziyaret edilen üçüncü müze oldu. Osmanlı sivil mimari örneği tarihi yapı sömestr yoğunluğundan nasibini aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra yeniden ziyarete açılacak Çakırağa Konağı Müzesi’nin ziyaretçi oranı son iki yılın aynı dönemlerine göre %33 artış gösterdi.
Ödemiş Müzesi’nde ziyaretçi sayısı 150’yi bulmadı
2014 yılında tepeden tırnağa yenilerek hizmete sunulan Ödemiş Müzesi yılın ilk 2 ayında sadece 148 kişi tarafından tercih edildi. Tire Müzesi’nin 2017’nin ilk 2 ayında ziyaretçi sayısı bin 133 olarak kayıtlara geçti. İzmir’deki müze ve ören yerleri arasında her zaman olduğu gibi Efes Antik Kenti ilk sırayı aldı. 52 bini aşkın yerli ve yabancı turist Efes Antik Kenti’ni ziyaret etti. Geçen yılın aynı dönemine göre İzmir genelindeki müze ve ören yerlerinin ziyaretçi sayıları azaldı. 2016’nın ilk iki ayında 132 bin olan ziyaretçi sayısı 115 bin civarında kaldı.

Editör: Haber Merkezi