HABER: GAMZE ONAN       



         Yaşlılar Haftası nedeniyle Ödemiş Belediyesi Ödemiş Mutahhar Şerif Başoğlu Huzurevi’nde bulunan yaşlılar için bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinliğe Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hasan Yüzüak, Ödemiş İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Muharrem Aydın, Ödemiş Emniyet Müdürü Okan Kestek, Ak Parti Kadın Kolları, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez, Ak Parti Meclis Üyeleri Abdülkadir Karaerkek ve Zekeriya Karabıyık katıldılar.

Yaşlıların her zaman yanında olduklarını ve onların daha iyi şartlarda yaşaması için ellerinden geleni yaptıklarını belirten ve bir konuşma yapan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem; “Sevgili annelerim, babalarım hepinize iyi günler diliyoruz. Biliyorsunuz ki bu hafta yaşlılar haftası diyeceksiniz ki yaşlılar haftasından bize ne bize her gün gelen her gün arayıp soran insanlar lazım. Anne babasını her gün hatırlayanlar lazım bize. Bu çerçevede sizlerin yanında olmayı hep istedik bunun için hep çaba sarf ettik. Ama günün ağırlığı, sırtımıza verdiği yük çerçevesinde ancak bayramdı ya da böyle günlerde fırsat bulursak da ayda bir uğramaya çalışıyoruz. Bu konuda bizim üzerimizde çok fazla hakkınız var, gerçekten bu konuda sizden helallik dilemek zorundayız. Bizim daha sık uğramamız gerekiyor ama bir konuda içimiz rahat biliyoruz ki biz burada sizlerin daha iyi bakılmanız, daha iyi hizmet almanız gerçek anne babalarımız gibi davranılması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bunun içinde ne gerekiyorsa yapıyoruz. Sizlerin üşümemesi, sırtınızın pek olması, karnınızın olabildiğince imkanlar çerçevesinde en iyi doymanız için bulunduğunuz mekanın temiz olması için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Mutfağımızı yeniledik biliyorsunuz. Mutfak baştan aşağı yenilendi. Bir tek bulaşık makinesi ihtiyacımız var, önümüzdeki günlerde inşallah onu da çözeceğiz. Günlük ihtiyaçlarınızı karşılamaya çalışıyoruz ve bunu maharet gibi söylemiyorum bunu yürekten görevim olarak söylüyorum çünkü bunları yapmak bizim görevimiz. Biz sizlere sahip çıkabildiğimiz sürece ülke olarak büyüyeceğiz ülke olarak yüceleceğiz. Ancak sizlerin varlığı ile sizlerin bize verdiğiniz onurla bizlerin sizlere sahip çıkabildiği sürece bu ülke yarınlara daha iyi bakacak. Biliyoruz ki biz size ne kadar iyi bakarsak yarın bizim çocuklarımız ya da bu ülkenin çocukları bizlere de aynı şekilde bakacak. Bizden bir isteğiniz olursa her zaman karşılamaya hazırız.”

Mahmut Badem’in konuşmasının ardından bir konuşma yapan Ödemiş İlçe kaymakamı Celil Ateşoğlu ilçe belediyesine ait bir huzurevinin olduğu bir ilçede ilk defa görev yaptığını belirterek; “Bu güzel haftanın gerçek sahibi kıymetli yaşlılarımız, büyüklerimiz. Şimdi yaşlılar haftası etkinliği içerisinde belediyemizin düzenlemiş olduğu yemekte huzurevinde hep birlikte bir araya geldik. Belediye başkanımızın da söylediği gibi gönlümüz aslında sizlerle daha sık bir araya gelmek istiyor ama üzerimizdeki vazifeler bu manada bize biraz zorluk çıkartıyor. Bunun yanında gönlümüz hep sizlerle. Ben ilçe belediyesine ait olan bir huzurevinin olduğu bir ilçede ilk defa çalışıyorum. Genelde bu hizmetler aile ve sosyal politikalar bakanlığının sosyal hizmetler müdürlüğü vasıtasıyla yürütülür. Ama Ödemiş yine bu noktada farklılığını ve güzelliğini belli ediyor. Belediyemiz sosyal hizmetin bu kısmına sahip çıkmış huzurevini işletmiş, açmış. Bunun yanı sıra barınma evi ve biliyoruz ki özellikle kadın sığınma evi gibi birçok sosyal hizmet burada belediyenin kontrolünde. Bu güzel bir olay şuan da 34 yaşlımızın burada olduğunu ve kapasitenin 50’ye yakın olduğunu öğrendim. Yani ziyaretçi olan herkesin icabında şartları uyduğu takdirde barınabilecek bir yerinin olması çok güzel bir şey.  Tabi buna binaen mümkün olduğu kadar mümkün olduğu kadar kullanmaya çalışıyorlar. Yaşlılarımız bu yaş dönemlerinde aradıkları sakinliği inşallah burada buluyorlardır ve hepsi memnunlardır inşallah. Onlara bu vesile ile daha sağlıklı, daha huzurlu, mutlu nice yıllar temenni ediyorum. Önümüzdeki yıllarda sık sık görüşmek kavuşmak nasip olsun sizlerle. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Belediye başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Şuan burada bulunan yaşlılarımızın yaşlılar haftasını kutluyorum.”

 

Mutahhar Şerif Başoğlu Huzurevi sakinlerinden olan İlhan Cabbaroğlu ise huzurevindeki yaşlıların unutulmadığını belirtirken; “Böylesi güzel bir günde huzurevi yaşlıları olarak bizleri ihmal etmiyorsunuz. Yaralı gönlümüze merhem oluyorsunuz. Malum burada huzurevinde yaşayan yaşlılar olarak hepimiz gönülden yaralı olarak burada bulunuyoruz. İşte evlatlar, akrabalar, torunlar unuttular bizi ama sizler unutmadınız hepinizden Allah razı olsun. Hepinize minnettarız. Ödemiş’imizi daha güzel hale getirdiniz, halkımızı güzel ferah bir yerde yaşatıyorsunuz. Ayrıca bu kadar yoğun olan görevlerinizin arasında bizleri de ihmal etmiyorsunuz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.”

Konuşmaların ardından yaşlılara ihtiyaçlarına göre alınmış olan hediyeleri katılımcılar teker teker yaşlılara takdim ettiler. 

Editör: Haber Merkezi