HABER: DİLEK AYVALI
Cumhuriyet Meydanı’na İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başlayan törenlere 4 Eylül Stadyumunda devam edildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Öğrenciler, bayram münasebetiyle Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Adem Aydın ve Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’e birer buket çiçek sundu.

İlçedeki ilkokulların katıldığı şenlikler renkli görüntülere sahne oldu. Öğrenciler 23 Nisan temalı şiirler okudu, halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Tire’deki törenleri stadyumu dolduran yaklaşık 5 bin kişi takip etti.

 İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili olarak duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti, “Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı ve millet egemenliğinin ilan edildiği 23 Nisan 1920, tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bağımsızlığını kazanan Türkiye, 97 yılda her alanda büyük kazanımlar elde etmiş, gerçekleştirdiği atılımlarla büyük başarılara ulaşmıştır. Bu yolda kuşkusuz tarihine kültürüne sahip çıkan bir kuşağın varlığı bizlere umut vermektedir. Ülkemizin zenginliği olan çocuklarımız, dinamizm değişim ve ülkemizin her alanda gelişme gayretinin de kaynağı olmaya devam edecektir” dedi.

Editör: Haber Merkezi