Okul 2015/ 2016 yılı eğitim Öğretim yılı ile birlikte birçok alanda başarılı çalışmalara İmza atarken, TEOG tercihleri öncesinde dikkatlerini üzerine toplamaya başardı.

Okulun Başarısı ile ilgili olarak Okul Müdürü Ferhat Baydar ile okulun başarısı hakkında konuştu.

OKULUN AKADEMİK BAŞARISI

Okul ilk mezunlarını verdiği 2015-2016 Eğitim öğretim yılında önemli bir akademik başarı elde eden Bayındır Anadolu Lisesi Mezun öğrencilerin %87,4 ü lisans programlarına girmeye hak kazanırken, ayrıca, TS-2 Puan türünde Musa Koçoğlu adlı öğrencimiz  Türkiye 92. si olarak okula büyük bir mutluluk yaşattı.

 “Beslenme Dostu Okul Sertifikası Aldı”

Okulumuz Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ve Toplum Sağlık Hizmeti Daire Başkanlığınca yapılan incelemeler sonucunda yapılan değerlendirmede, 100 üzerinden 99 puanla “Beslenme Dostu Okul Sertifikası” almaya hak kazandı.

Okul “Beyaz Bayrak Sertifikası “Almaya Hak Kazandı

Ayrıca temizlik ve hijyen açısından belirli kriterlerin esas alınarak Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde denetlenmesi, okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi için uygulanan projede gerekli kriterleri karşılayan okul “Beyaz Bayrak Sertifikası” almaya hak kazandı.

 Okul Dergisinin İlk Sayısını Çıkardılar

Öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı Bilim, Sanat ve Kültür Dergimizin ilk sayısını çıkardılar. Okulda 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde gerçekleşen sosyo-kültürel etkinlikler başta olmak üzere, öğrencilerin ve öğretmenlerin kaleme aldığı sıra dışı eserlerle okulda bilinen ve bilinmeyen yönleriyle tanıtmaya amaçlanan derginin hazırlanış sürecinde emeği geçen Tüm herkese teşekkür ederiz.
Bayındır’ın ilk Z Kütüphanesi Okulda

Milli Eğitim Bakanlığının kriterleri esas alınarak okulda 3000 kitap, 600 eğitici ve öğretici CD, 3 Bilgisayar ve kavram haritalarıyla donatılan kütüphane öğrencilerin hizmetine açıldı.
Erasmus plus Projesi
Proje kapsamında yapılan başvurular neticesinde okul İtalya’nın Modena ve İsveç’in Stockholm kentlerine gitmeye hazırlanırken, “Dikkat eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu” olan öğrencilere yönelik çalışmalar yapmayı hedefliyorlar.
Sosyo Kültürel Etkinlikler
Okul sadece akademik başarı ile değil sportif, sanatsal ve kültürel etkinliklerle de adından söz ettiriyor. Okul bünyesinde kurulan tiyatro topluluğu “Çanakkale’den Havadis Var!” isimli oyunuyla büyük beğeni topladı. Eğitici ve kültürel gezilerle öğrencilerde farklı kazanımlar oluşturulmak amaçlanırken, Topluma hizmet çalışmalarıyla farkındalıklar oluşturulmaktadır.”

 



 

Editör: Haber Merkezi