Ödemiş ‘li 46 yaşındaki üç çocuk babası Marketler zinciri sahibi Zekeriya Karabıyık, Zairecikle işe başlayıp, şu an da, 15 Market zinciri ile ismini tüm Türkiye’ye duyurmuştur.

      1994 yılında Babası rahmetli Mustafa Karabıyık’ın yanında zahire ve un ticaretine başlayan Zekeriya Karabıyık, ticarette gerekli deneyimi kazandıktan sonra, dev adımlarla yükselişini sürdürdü. 2005 yılında Ödemiş Saraçoğlu Caddesinde tanza marketini satın  alarak marketçiliğe ilk  adımını attı.

      Daha sonra, Marketler zincirini oluşturmak için harekete geçen Karabıyık, şu anda 13’ü Ödemiş’te, 2 si Tirede olmak üzere, toplam 15 marketler zincirinin sahibi olmuştur.

    Hedefinin 50 bölgesel yerel market olduğunu açıklayan Karabıyık, sosyal faaliyetleri ile de dikkatleri üzerine çekmektedir.

 Geçen yıl 21 milyon cirosuyla dikkat çeken Karabıyık, bu yılki hedefinin 35 milyon TL olduğunu açıkladı.

Öğrenciler için her yıl düzenlediği sosyal sorumluluk projelerle dereceye giren öğrencilere bisiklet dağıtan ve çocuklar arasında adı bisikletçi babaya çıkan Zekeriya Karabıyığı çocuklar son derece sevmektedirler.

140 PERSONELİNE HER TÜRLÜ SOSYAL İMKÂN VERİYOR

Zekeriya Karabıyık başarısı hakkında şöyle konuştu:” Ben bugün 15 marketler zincirine sahipsem, bunu Ödemiş halkına ve çalışanlarıma verdiğim değere borçluyum. Babamın yanında ticaretin en inceliklerini öğrendim. Burada dürüstlüğü ve insanı verilen değeri öğrenerek, bende çalışanlarımın tüm sorunlarına eğilip onların mutluluğunu sağladım. Ödemiş halkının bana göstermiş olduğu ilgiye, son derece teşekkür ediyorum.” Diyen Karabıyık daha sonra:

     “Günümüzde Ulusal marketlerle yarışmak gerçekten her baba yiğidin hakkı değil. Biz Karabıyık Marketler olarak, marketlerimizde F logosunun bulunduruyoruz. Ulusal marketlerde rekabet edebilmek için previt Lobil dediğimiz, kendi markamızı yarattık. Temizlik ürünlerinde saf markasını, gıda maddelerinde ise, nefis markasıyla ürünlerimizi üretiyoruz.”

      Ulusal Marketlerle yarışmak için İstanbul merkezli 72 ortaktan oluşan Fayda A.Ş nin logosu ile oraya ortak olduk. Bizim şirketimiz tamamıyla kendimize aittir. ürünlerimiz Türkiye çapında, 1000 nin üzerinde mağazada satılmaktadır. Özel ürünlerimizle tüketiciye daha uygun fiyatlarla ürün satarak bu büyük piyasada yerimizi muhafaza etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.     2009 yılında beri fayda A.Ş nin ortağıyım”.

  “Ben personelimin her türlü sorunlarıyla yakından ilgilenen bir kişiyim. Onların moralleri yüksek olduğu takdirde, daha başarılı olacaklarına inanan kişiyim. Bu yüzden, her yıl 140 personelimizin ailesiyle birlikte eğlence günleri tertip ediyoruz. Yaş günü olanların evlerine pastalar gönderip onları kutluyoruz. Genel müdürümüz Sedat Yıldız ve İnsan kaynakları Müdürümüz Rahime Baranoğlu ile birlikte, şirketlerimizi en iyi şekilde geleceğe taşımak için projeler yapıyoruz.”

BASIN BAYRAMINDA BASIN MENSUPLARINA SABAH KAHVALTISI

Ödemiş’te herkes tarafından sevilen Zekeriya Karabıyık sosyal faaliyetler yanında Basın mensupları ile sıkı bir iş birliği yaparak basına olan ilgisinide göstermektedir. 24 Temmuz gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle Ödemiş’te Adnan Menderes Bulvarında bulunan bir kahvaltı salonunda, Ödemişli basın temsilcilerine bir kahvaltı vererek Basın mensuplarının Basın Bayramını kutlamıştır.

Editör: Haber Merkezi