HABER : Tolga KIZGIN

Ödemiş Ayakkabıcılar ve Deri İşleriyle Uğraşanlar Odası, ilk olarak 1966 yılında dernek adı altında kuruldu. 1996 yılına kadar dernek adını taşımasının ardından “Oda“ statüsüne geçti. 1997 yılında Mustafa Ali Köksoy, Ödemiş Ayakkabıcılar ve Deri İşleriyle Uğraşanlar Odası Başkanlık makamına geldi. Yaklaşık 18 yıldır başkanlığını burada sürdürmektedir. 110 üyesi olan oda, Ödemiş Ekin pazarı mevkiinde bulunuyor.

65 Dükkânlı Ayakkabıcılar Sitesini Kurmayı Başardık

Şuan Ödemiş’te ayakkabıcılar odası ve ayakkabıcılar sitesinin de başkanlığını sürdüren Ali Köksoy “Küçük Menderes Havzası’nda 10 yıldır, 8 kişinin imzası ile Tüketici hakem heyetinin gönderdiği ayakkabıları inceliyorum. İkişer katlı, 65 dükkânlı ayakkabıcılar sitesini çalışmalarımız sonucu kurmayı başardık. Dükkânların neredeyse hepsi ayakkabı imalatı yapıyor. Sanayi sitesinde üretim yapan 10 imalatçımızın, İzmir Işıkkent’te satış mağazaları var. Burada üretilen ayakkabılar Işıkkent’te ki dükkânlarda toptan satışa sunuluyor. Her ne kadar açılan dükkânlar kooperatifin olmasa da dükkân açacak arkadaşlarımıza sürekli destek verdik.“

Başkanlarımıza sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum

Köksoy, “İlk başkanımız rahmetli Abdullah Seloğlu, ikinci Yaşar Evrim, üçüncü rahmetli Selahattin Sabancı, dördüncü İlhami Ekici’nin katkıları ve çalışmaları şüphesiz ki unutulamaz. Yıllardan beri bu odanın bugünlere gelmesinde emeği geçen eski başkanlarımızı saygı ve sevgiyle anıyorum.

Kent Müzesinde 400 yıllık Amerikan ayakkabıları

Çalışma sürecinde ayakkabıcılığın Ödemiş’te ve Küçük Menderes Havzasında gelişmesinde büyük emekler sarf eden Mustafa Ali Köksoy, “400 yıllık Amerikan bayan ayakkabılarını kent müzesinde sergilenmesi için çalışmalar yaptık. Bugüne kadar yaptığımız faaliyetlerden üyelerimiz, üreticilerimiz memnunlar. Her zaman iyi işler için gayret gösteriyoruz“ dedi.

Editör: Haber Merkezi