HABER:GAMZE ONAN
 Toplantıya Arfe Bio Yenilenebilir Enerji Üretim Şirketi’nden Özgür Emin, Kayhan Kalelioğlu, BİOGAZ Yatırımları Geliştirme Derneği Başkanı Altan Denizsel, Ödemiş Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Şerif Şen, Bozcayaka Mahalle Muhtarı Halil Körük ve mahalle sakinleri katıldı.
Ödemiş Belediyesi’nin Hayvan dışkıları ve özelikle değer düşüklüğü nedeniyle tarlada kalan patatesleri değerlendirmek amacıyla başlattığı BİOGAZ projesinde ilk çalışma başladı.
BİOGAZ Yatırımları Geliştirme Derneği Başkanı Altan Denizsel ; “Yapılacak olan tesisle hayvanlarınızın dışkıları, zaman zaman tarlalarınızda kalan patatesler peynir altı suları organik gübre haline çevrilerek sizlere gübre verip ürünlerinizin daha sağlıklı bir şekilde yetişmesi sağlanacaktır. BİOGAZ tesislerinde işlenen hayvan dışkısı patatesler ve peynir altı suları asidi sıvısı alınmış organik gübre haline getirilecek. Sizden alınan hayvan dışkılarının karşılığında size organik gübre verilecek buda üretim artışı sağlayacaktır. Bu yalnızca hayvan dışkılarıyla değil Peynir altı suları ve zaman zaman değer bulamayan ve tarlada kalan patatesleri alınmasıyla çevre kirliliği önlenmiş olacaktır” dedi
Üreticiler BİOGAZ tesislerinin yapılmasıyla ilgili olarak yetkililere tesisin yapılacak olduğu alanda tarlaların zarar görüp görmeyeceğiniz sordular. Konuşmacıda Biogaz tesisleri çalışmalarından dolayı hiçbir tarlanın zarar görmeyeceğini belirtiler. Bilgilendirme toplantısı bir saate yakın sürdü.

Editör: Haber Merkezi