HABER: NAZİF HARUPÇU

Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak’ın girişimleriyle Bosna Hersek ülkesinde, Güney Doboy Yug şehrinin bayan belediye başkanı Jasminka Begiç ile Kiraz’ın Belediye Başkanı Saliha Özçınar’ın kardeş belediyecilik girişimleri dün Ödemiş’te başlatıldı.

Kiraz Belediye başkanlığı ziyareti öncesi, Ödemiş Balkan Göçmenleri Kültür, Dostluk,  Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret ederek Başkan Hikmet Ay ve derneğin üyeleri ile bir araya geldi.

Bosna Hersek fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak şunları söyledi,  “Türkiye genelinde il ve ilçelerde bu derneklerimizin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile sık sık bir araya gelerek sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi aralıksız olarak sürdürmekteyiz. Bu anlamda, Ödemiş ilçesinde daha önceden hizmete giren ve burada Balkan göçmenlerini bir çatı altında bulunduran bir derneğimiz de mevcuttur. Ayrıca bir diğer husus ise Bosna Hersek Kültür dernekleri olarak üyesiyiz. Aynı zamanda,  Bizlerin buraya esas geliş nedeni ise Bosna Hersek e bağlı Doboy Yug şehrinde bulunan belediye başkanımız Jasminka Begiç ile Kiraz ilçesi bayan belediye başkanı Saliha Özçınar’ın bir araya gelerek “Kardeş Belediyecilik“ uygulaması projesine hayata geçirmeye çalışıyoruz”.

Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Baysak konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “Kardeş belediyecilik uygulaması projesinin faaliyete geçtiği birçok yerde önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Bu anlamda eğitim, spor, ekonomi ve her türlü alanda önemli projelerin her iki belediye arasında dostluk köprüsünün kurulmasında önemli rol üstlenecektir” şeklinde konuştu.

Ödemiş Balkan Göçmenleri Kültür Dostluk, Yardımlaşma ve dayanışma derneği başkanı Hikmet Ay ise “  Ödemiş ilçesinde derneğimize ziyarete gelen Bosna Hersek Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak’ın gelişiyle birlik te burada Güney Yug Belediye Başkanı Jasminka  Begiç ile Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar’ın kardeş belediyecilik uygulamasının hayata geçirilmesi için gerekli görüşmelerin ilki gerçekleşmiştir. Buradaki en büyük temel amaç ise her iki belediye arasında dostluk köprüsünün kurulmasının haricinde ekonomik, sosyal ve kültürel alanda diyalogların geliştirilmesidir” dedi.

Bayan Belediye Başkanı Jasminka Begiç’ in önümüzdeki aylarda kardeş şehir için yapılacak görüşmelerin somut adıma dönüşmesinin ardından Kiraz ilçesine geleceği ifade edildi.

 

Editör: Haber Merkezi