Ödemiş Birgivi Koleji Anasınıfı ve İlkokul 1,2,3 ve 4. sınıf öğrencileri, öğretmenleri rehberliğinde Ödemiş ilçe  Halk Kütüphanesi’ne gezi düzenlediler.



‘’Kütüphaneler Haftasını değerlendirme ve araştırma yaparken farklı kaynaklardan yararlanabilme’’ becerisini kazanmanın önemini yerinde gözlem yapmak amacıyla yeni düzenlenen ve yeni yerine taşınan Ödemiş ilçe  Halk Kütüphanesi’ne giden öğrenciler, İlçe Halk Kütüphanesi Çocuk Bölümü'nde ağırlandı.



İlçe Halk Kütüphanesi sorumlusu Bülent Uludoğan öğretmen ve öğrencilere kütüphane, kitap ve kitap okumanın faydaları konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Uludoğan, “Öğrencilere kütüphane kullanım kurallarını, kütüphanelerden nasıl ve hangi amaçlarla yararlanıldığını, okuma alışkanlığının hayatımıza kattıkları hakkında bilgiler verdi. Kütüphanenin her yaştan halka açık olduğunu, isteyen  herkesin kütüphaneden faydalanabileceğini ifade etti. Öğrenciler ise merak ettikleri soruları kütüphane sorumlusuna yönelttiler. Soruların ardından kütüphane hakkında bilinçlenen öğrenciler, kütüphaneye üye olmak için istekte bulundular. Daha sonra kütüphanenin Yetişkinler Bölümü’nü  de gezerek bu bölüm hakkında da bilgi sahibi oldular.



Ödemiş Birgivi Koleji Rehberlik öğretmeni Necmettin Arpa, “Ödemiş İlçe Halk Kütüphanesi’nin kitap zenginliğine ve öğrencilere kütüphaneyi sevdirmek için yaptıkları etkinliklere hayran kaldık. Okumayan bir insanın hayatta başarılı olamayacağını, bu nedenle kitap okumanın çok önemli olduğunu biliyoruz. Herkesi kitap okumaya davet ediyoruz. Ödemiş Birgivi Koleji olarak her gün sabahları derse başlamadan önce 20 dakikalık kitap okuma saati uyguluyoruz’’ dedi



Yaptıkları gezi sonrası kütüphanelerin önemini kavrayan öğrenciler, kütüphane idareci ve sorumlularıyla fotoğraf çektirip kütüphaneden memnun ayrıldılar.

 

Editör: Haber Merkezi