HABER: GAMZE ONAN


Geçtiğimiz günlerde Ödemiş Kızılay Şubesi’nin düzenlemiş olduğu kan bağışçılarına plaket ve madalya törenine katılamayan Ödemiş’in kahveci esnaflarından olan Abdullah Sevim’i Ödemiş Kızılay Şube Müdürü ve Ödemiş Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Osman Cengiz iş yerinde ziyaret etti. Gönüllü olarak Kızılay’a kan bağışında bulunan Abdullah Sevim’e 10’un üzerinde gerçekleştirdiği kan bağışlarından dolayı bronz madalyası takdim edildi.

“Bir ünite kan üç can” diyerek kanın sürekli ihtiyaç olduğunun altı çizilen ziyarette Ödemiş Kızılay Şube Müdürü Rıfat Boyacıoğlu, “Kan bağışında bulunmak, kişisel ve toplumsal açıdan önem taşır. Kan bağışında bulunan insana sağlık açısından faydası olurken, bağışladı kana ihtiyaç duyan diğer insanlar için umut olacaktır. Kan, kaynağı insan olan bir maddedir ve her zaman kana ihtiyaç olduğu unutulmamalıdır. Bu yüzden vatandaşlarımızı kan bağışında bulunmalarını tavsiye ediyoruz. Madalya ve plaket törenimize katılamayan Abdullah Sevim’i iş yerinde ziyaret ederek kendisine bronz madalyasını takdim ettik. Bir vatandaş olarak gerçekleştirmiş olduğu kan bağışlarından dolayı kendisine teşekkür ediyoruz.”

Çevresinde bulunan insanları da kan bağışı yapmaya davet ettiğini belirten Abdullah Sevim, “Ben gönüllü bir kan bağışçısı olarak üstüme düşen görevi yapıyorum. Kana ihtiyaç bitmiyor, bir gün benim de kana ihtiyacım olabilir fakat kan bağışlarımızı gerçekleştirmezsek ihtiyacımız olan kanı bulamayabiliriz bu bilinçle hareket ediyorum. Ödemiş Kızılay Şube Müdürü Rıfat Boyacıoğlu ve Ödemiş Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Osman Cengiz’e ziyaretlerinden ve ödüllerinden dolayı teşekkür ediyorum. Komşu olduğumuz esnaf arkadaşlarımı da kan bağışı yapmaları konusunda teşvik edeceğim. Gönüllü bir kan bağışçısı olarak sağlıklı her bireyi kan bağışı yapmaya davet ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi