Reform niteliğindeki  Belediye meclis kararı, bütün belediyelere örnek niteliğinde. Beydağ’da Plastik çatal, kaşık, tabak, kullanımı yasaklandı. Bu ürünlere karşı adeta savaş açıldı, plastik ürünleri satanlar denetlenecek.

Belediye Başkanı Vasfi Şentürk “Plastik ürün kullanımına izin vermeyeceğiz. Düğünlerde plastik çatal, kaşık tabak yerine belediyemiz tarafından sağlıklı ürünler satın alınarak, halkımız herhangi bir törende, geri getirmek koşulluyla, ücretsiz olarak belediyemizden bu malzemeleri  temin ederek, daha sonrada belediyemize teslim edeceklerdir.

 Bu arada, inşaatların çevreye zarar vermelerini önlemek için yeni tedbir aldık. İnşaat atıkları rasgele yerlere bırakılmayacak, inşaatçılara gösterdiğimiz alanda bu atıklar toplanacak. Bunun yanında, müteahhitlerin kaldırım ve yolları çalışma anında tahrip etmeleri karşısında, cezai müeyyide uygulanacaktır. İnşaatlardan çıkan atıkların açık bir şekilde götürülmesi önlenecek, çevreye zarar vermeden atıkların üzerleri kapatılarak götürülecektir.Bu kararımızın halkımız tarafından desteklenmesinden dolayı son derece mutluyuz. Amacımız, çevremizin daha temiz bir hale gelmesini sağlamaktır.”

 

Editör: Haber Merkezi