HABER: YÜKSEL BALCI

Bir süredir rahatsız olan Son'un ölümü, Ödemiş'te üzüntü yarattı. Hüseyin Son, Belediye Başkanlığı döneminde şehirin tüm alt yapısını değiştirerek, büyük bir sorunu çözdü.
Bu arada, 780 konutlu Efe Sosyal konutlarını ve Dombaklı mevkiinde  90 sosyal konuttu hizmette sokarak toplam 870 dar gelirli aileyi Ödemiş'te konutlarına kavuşturarak büyük bir isim yapmıştı.
Hüseyin Son, öğretmen olmasına rağmen ticaret alanında da büyük bir başarı sağlamıştır. Sanat okulu mezunu öğretmen arkadaşları İbrahim Kasap, Necati Ekicioğlu ile birlikte DESKO adında soğuk demir ve profil atölyesi kurarak ticarete ilk  adımı atmıştı. Daha sonra, büyüyen ortaklık Mastaş Makina sanayii adlı bir şirkette imza attı.
Bu arada, İsmail Erbak adındaki öğretmen ve Faik Eraltuğ adındaki arkadaşlarıda mastaşa ortak oldular. Mastaş Şirketi Traktör üzerine orijinal kazıcılar, bekoloder, yükleyiciler ve iş makinaları ile giderek büyüyerek Türkiye Sanayisinde adlarını duyurmayı başardılar.
Daha sonra, 2004 yıllında Günlüce Mahallesinde Sanko Holding, mastaşın % 80 hissesini satın aldı. Hüseyin Son hissesini satmadan yönetim kurulu üyesi oldu. 
Ödemişliler tarafından dürüstlüğü ve girişkenliği ile sevilen Hüseyin Son, Ödemişin önemli bir sorununu 11 08 1998 tarihinde Milliyet Ege Gazetesine ilettik. Konu eski Hastanenin  jeneratör sorunuydu. Jeneratör yetersiz olduğu için bir hastanın mide ameliyatını yapan Operatör Doktor İsmet Emeklioğlu elektrikler kesilince midesi açılmış hastayı Ameliyat edemedi. Bu durum gerçekten çok feci bir durumdu. Konuyu Milliyet Ege Gazetesinde Ödemiş'te "Elektrik Ayıbı" olarak manşette taşıdık. Tabii hasta bu anda ambulansla İzmir'e sevk edildi.
Ödemiş'i yakından ilgilendiren bu konuyu Hüseyin Son Ankara'yı taşıdı. O zamanın parası ile gönderilen 20 bin Tl ile eski hastanenin arkasında bulunan üç dört hastaneye yetebilecek güçte Lacivert renkli bir jeneratör alındı ve halkımızda bu çileden kurtuldu. 
Çok Teşekkür Ediyoruz Başkan Son Sana. Belediye Başkanları makamlarında bulunduğu sürece, ayrım yapmadan şehrin acil sorunlarına çözüm getirmeli. İşte Hüseyin Son bunlardan bir tanesiydi. Ne mutlu ona adını halkına en iyi şekilde duyurmasını bilmişti. Allah Rahmet Eylesin Nurlar içinde yat Hüseyin Son.

Editör: Haber Merkezi