HABER: NAZİF HARUPÇU

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, yeni yılın ilk toplantısında işçilerle kahvaltı yaparak bir araya geldi. Belediye Kongre, Nikâh ve düğün salonunda yapılan kahvaltıya başkanın yanı sıra, belediye başkan yardımcıları, belediyenin daire müdürleri, belediye meclis üyeleri ve belediye işçileri katıldı.

Başkan Badem, kahvaltı sonrası işçilere hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi, “Sizlerin emeği son derece kutsal. Sizlerin emeğine getirilen 100 liralık fark Ödemiş Belediyesine 5 milyon lira ek yük getirdi. Bunun nasıl çözüleceği konusunda müdürlerimizle görüşmelerimizi sürdürmekteyiz. Daha önceki konuşmalarımda bir şey söyledim ve süpürgeyi taşıyanlarla, süpürgeyi omzunda taşıyanlar bir olmayacak. “

“Burada herkesin ekmek kapısı olup, evlerinize ekmek götürmek zorunda olduğunuzu biliyoruz. Ancak kırmızıçizgilerimiz var ama bunları biraz öteleyeceğiz. Kırmızıçizgilerimizi kaldırdık demiyorum. 2 gün üst üste nöbete gelmeyenle ve bindiği aracın şanzımanını parçalayan adamla işim yok. Ama emeğinin karşılığını da terine karıştırarak sürdüren insanları da sonuna kadar sırtımızda taşımaya devam edeceğiz. Önümüzde yol haritası vardı, 70 civarında arkadaşın iş akdini feshetmeye gitmedik. Bu geçiş dönemini nasıl atlatırız. Konuyu ele alıp, aynı işi yapanlarla aralarında ücret dengesizliğini ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde bunu daha iyi hale getirmeye çalışacağız. Aynı sıkıntılar yine 1999 da deprem döneminde Mehmet Eriş Başkanımız döneminde benzer sıkıntılar oluştu.”

 

“Ondan sonra 2004’lerdeki kriz sırasında bazı tasarruflar yapılmak durumunda kalındı. Ama bu kez hiç kimseyi üzmeden, ekmeklerini tam götürebilecekleri şekilde düzenlemeler yaptık. Hükümetimizin ilk 6 ayda taşeron işçilere yönelik yapacağı düzenlemeler var. Bununla ilgili çalışmalarda sürmekte. Arkadaşlarımızla yol ayrımına gitmeden, işinize sahip çıkın, 115 civarında İŞKUR’a bağlı elemanımız var. Daha bir o kadar iş kura bağlı eleman gelecek. Sizler de elinizdeki imkânlara sahip çıkın. Yüzde 99’la sorunumuz yok. İşini yapmayan arkadaşlarla hangi seviyede olursa olsun, karşı karşıya gelmek istemiyorum. Yol arkadaşlığı yaptığımız bu hizmetlerde ben sizden Ödemiş adına yaptığınız hizmetlerin karşılığını vermenizi bekliyorum. Sizden başka beklentim yok. Kimse vazgeçilmez değildir. Mezarlıklar vazgeçilmez insanlarla dolu. Ben de sonuçta yasal haklarını verip yollarımızı ayırmasını da bilirim. Benim derdim çalıştığı kuruma ihanet içinde olunmaması” dedi.

 

 

Editör: Haber Merkezi