HABER:CEREN ERCİH
200 Hektar alan…

Ovacık, Kızılkeçili ve Lütuflar mahallelerinde çıkan ve hala devam eden yangına çevre il ve ilçelerden gelen dozer, su tankeri ve arazöz ile müdahaleler sürüyor.
Yangın saat 16.00 sıralarında Bayındır’ın Ovacık, Kızılkeçili ve Lütuflar mahallelerindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktı.
Yangın bölgesinde bulunan Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, "Yangın henüz maalesef kontrol altına alınamadı. Yangın helikopterleri devre dışı kalınca yangın yayılmaya başladı. Manisa'dan takviye ekipler geldi. Ambulans destekleri istendi. Manisa'dan gelen bir grayder devrildi. Dumandan etkilenenler var. 200 hektarlık bir alan yandı" dedi.
Alınan bilgilere göre yangın söndürme esnasında görevli 1 kişiye kısa bir süre ulaşılamayınca kayıp olduğu şüphesi oluştu. Ancak kayıp olduğu sanılan görevli dumandan zehirlenmiş olarak bulundu. Bir başka dumandan zehirlenen görevli ile birlikte 2 kişinin dumandan zehirlenerek Bayındır Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı ve durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Yangın gözlemleme koordinasyon kulelerinden birinin yanarak devrildiği ve bu kulenin olmayışının haber koordinasyonunu aksattığı edinilen bilgiler arasında.
Yangının başladığı ilk saatlerde yaklaşık 50 kişilik köyde bulunan vatandaşların da yangına müdahale ettiği öğrenildi.
www.yerelguc.com/gundem/bayindir-yangininda-1-kisi-kayip-h15771.html

Editör: Haber Merkezi