Haber: Dilek Ayvalı

Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli’nin talimatlarıyla kurulan Bayındır Belediyesi Türk Müziği Korosu, Şef Selim Gönüldaş yönetiminde Bayındır Kapalı Düğün Salonu’nda ilk konserini verdi. 5 Ekim 2015 tarihinden bu yana prova çalışmalarına Bayındır Belediyesi Yahya Kerim Onart Kültür Merkezi’nde devam eden koro konserde konuk sanatçı olarak Zekai Tunca sahne aldı. Konserin sunuculuğunu da Zeki Müren’in yakın Arkadaşı Göksenin Çakmak yaptı.

DR. UFUK SESLİ EŞİ İLE DÜET YAPTI

Kısa bir çalışma döneminin ardından Bayındır halkının karşısına çıkan amatör Türk Sanat Müziği Korosu profesyonellere taş çıkartan bir konser ile izleyenleri mest ederek Merhum Sanatçı Zeki Müren’in ölümsüz eserlerini icra etti.

Konserde ayrıca Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli Eşi Nuray Sesli ile düet yaparak Zeki Müren’in unutulmaz eseri Şimdi Uzaklardasın’ı seslendirerek halkın yoğun alkışını ve beğenisini aldı.

Gönüldaş, “ETKİNLİĞİN MİMARI DEĞERLİ BAŞKANIMIZDIR”

Konserde bir teşekkür konuşması yapan Şef Selim Gönüldaş, Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli ve Belediye Personeline teşekkür ederek, “Bu güzel etkinliğin en büyük mimarı değerli başkanımız Ufuk Sesli’dir. Her çalışmamıza eşleri ile birlikte katılarak bir eksiğimiz var mı yahut yapılması gereken bir şey var mı diye mutlaka sorarlar. Çok büyük emekler var burada. Başta belediyemiz, belediye personelimiz, başkanımız her çalışmada yanımızdalar. Benim burada olmamda etkisi olan uzun yıllar TRT kurumunda beraber çalıştığımız İsmail Özboyacı Hocam bize köprü oldu ve bu gece sizlerle birlikteyiz. 3 aydan beri durmaksızın çalışıyoruz. Tüm çalışmamız bu güzel alkışlarınız için. Koroma ve bizleri kırmayıp aramızda olan sazende üstatlarıma teşekkür ediyorum. Sunucumuz Göksenin Hocamıza da teşekkür ediyorum. Bu akşam çok özel bir konuğumuz var. Benim hocam, ağabeyim, yol göstericim Sayın Zekai Tunca bizlerle birlikteler. Harika bir gece, hepinize sonsuz teşekkürler” dedi.

TUNCA’DAN BİR SAATLİK UNUTULMAZ KONSER

Koronun ikinci bölüm konserinin ardından Devlet Sanatçısı Zekai Tunca sahne aldı. Tunca unutulmaz eserler İmkânsız, Olmaz mı, Telefonda Sen, Tanrım, Git Gidebilirsen, Gülü Susuz Seni Aşksız Bırakmam, Aşka Merakım Ezelden, Sen Giderken gibi eserlerini seslendirerek Bayındır halkına unutulmaz bir gece yaşattı. Tunca, Sen Giderken adlı eserin güftecisi Tireli Metin Pütmek’i de anarak eserin hikâyesini paylaştı. Tunca, “Tireli kardeşimiz Metin Pütmek’in eşinin vefatı ile ilgili olarak bu eserini yazdığını ve bir aşk şiiri olduğunu öğrenince çok etkilendim ve bu eseri besteledim” dedi.

Başkan Sesli, “TADI DAMAĞIMIZDA KALDI”

Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli konserin sonunda sanatçı Zekai Tunca’ya çiçek takdim ederek şunları söyledi, “Güzel bir gecenin sonuna geldik öncelikle koristlerimize, sazlara, şefimize, sunucumuza ve siz misafirlerimize sonsuz teşekkürler. Böyle güzel bir geceyi bizlere yaşattıkları ve ileride tekrarlarının olacağına da söz verdikleri için teşekkür ediyorum. Sabah sosyal medyadaki sanatçı arkadaşlarımızın da olduğu gruptan herkese şu mesajı attım, ‘Günaydın arkadaşlar, güzel hatta çok güzel geçecek olan bir gün başlıyor. Hepinize başarılar diliyorum’ dedim. Güzel bir gün oldu. Yağmurlarla bereketli bir gün oldu. Tadı damağımızda kaldı. Sanat Güneşimiz Zeki Müren bu topraklardan yetişen önemli bir sanatçımız. Hepimizin lideri Mustafa Kemal Atatürk’te bu topraklardan çıktı. Ona çok şey borçluyuz. En büyük sanatçı sizlersiniz. Sizler bu kültüre değer vermeseniz bu iş olmaz. Sanatın olduğu yerde her türlü güzellik olur” şeklinde konuştu.



Editör: Haber Merkezi