Yaşlı, kimsesiz, bakıma muhtaç ve engelli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için başlattığı evde bakım, sağlık ve Berber hizmetleri 1 Ocak 2022 tarihinde hizmete başladı.

Birim tarafında yapılan alan taramasında belirlenen kişilerin; Yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların sağlık problemleri dışında öneri, istek ve şikayetlerinin yetkili birimlere aktarıldığı belirtildi.

Bayındır Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Çağlar Üstek;

“Belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak şuan 1 uzman fizyoterapist ve 6 sağlık personeli 1 berber olmak üzeri toplam 14 personel ile hizmet vermekteyiz. ‘Evde Bakım ve Sağlık Hizmetleri Birimi’ tarafından evde bakım hizmetleri projesiyle; Yaşlılık, hastalık veya engelleri nedeniyle gündelik ihtiyaçlarını yerine getiremeyen aileleri ziyaret ediyoruz. Şuana kadar 59 Mahallemizin 45 ine gittik 600-700 arası haneyi ziyaret ettik. Bakıma muhtaç kişilerin pansuman, yara bakımı, tansiyon ve şeker takiplerini yapıyoruz ilerleyen günlerde evde saç ve sakal tıraşı hizmeti de vermeye başlayacağız.”.

Bayındır Belediyesi’nin bu hizmetlerinin vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandığını da ifade eden Bayındır Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Çağlar Üstek; “Evde bakım hizmetimizle vatandaşlarımızın önemli bir ihtiyacına çözüm oluşturuyoruz. Halkımızın ihtiyacı olan ne varsa karşılamak adına canla başla çalışıyoruz. Belediye olarak yaşlılarımıza ve hastalara ne kadar çok hizmet verirsek kendimizi o kadar mutlu ve huzurlu hissedeceğiz. Amacımız yaşlılarımızın ve hastalarımızın dualarını alarak onlara hiçbir zaman yalnız olmadıklarını, devletimizin ve belediyemizin şefkat elinin her zaman yanlarında olduğunu göstermektir. Onların duaları bizim için her şeyden önemli ve kıymetlidir” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi