İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları ile çözümlenecek olan içme suyu alt yapı çalışmaları İZSU tarafından yürütülüyor.

Bayındır’ın en büyük ihtiyaçlarından biri olan sağlıklı içme suyu alt yapısı çalışmaları için İZSU, 1401 kilometre uzunluğundaki yeni içme suyu şebekesi yatırımını sürdürürken, Bayındır’ın merkez mahallelerinde de çalışmaya başladı.

İZSU’DAN 176 KİLOMETRELİK YATIRIM

2016 yılları arasında 176 kilometre içme suyu şebekesi döşeyerek Bayındır’ın köylerini sağlıklı içme suyu şebekesine kavuşturan İZSU, şimdi ilçenin merkez mahallelerindeki şebekeleri de yeniliyor.

Sadıkpaşa, Hatay, Cami, Fatih, Mehmetçik, Demircilik, Hacı İbrahim, Yenice, Mithatpaşa, Hacı Beşir, Bıyıklar, Kurt, Orta, Yeni ve Çınar mahallelerinde 8 kilometresi iletim hattı, 57 kilometresi içme suyu şebekesi olmak üzere toplam 65 kilometre uzunluğunda şebeke döşenecek. 30 yıllık eski ve kaçaklara neden olan borular, basınca dayanaklı duktil font ve HDPE borular ile yenilenecek. Daha sağlıklı ve kalite standardı yüksek yeni borular ile yeni iletim hatları devreye alındığında su arızaları, kesintiler ve su kaçakları sorunu ortadan kalkacak. 6.9 milyon liralık yatırımla başlayan çalışmalar 2018 yılı Ocak ayında tamamlanacak.

Editör: Haber Merkezi