Bayındır Hükümet Konağı binası yıkılıp yerine devasa bir bina yapılacak. Binanın çok eski olması ve vatandaş odaklı hizmete uygun olmamasından dolayı Bayındır Kaymakamlığı harekete geçti ve hükümet konağı binasının yıkım işlemleri bir hafta içinde başlayacak.

Toplam 11,208,97 metrekare olan yeni bina Bayındır’da ki farklı farklı yerlerde hizmet veren vergi dairesi, milli eğitim müdürlüğü, tapu müdürlüğü, gençlik spor müdürlüğü gibi kurumların hepsini bünyesine alacak. Hizmet alanının yetersiz olması, kamu kurumlarının farklı binalarda kiracı olarak hizmet vermesi, mevcut binanın Bayındır’da artık yetersiz kalması ve riskli yapı olması gibi nedenlerden dolayı yeni bina için harekete geçen Bayındır Kaymakamı Mehmet Makas başarılı çalışmalarına bir yenisini daha eklemiş oldu.

Yeni bina yöresel ve Türk mimarisine uygun modern bir bina olacak. Devasa binanın yapımı eski binanın yıkım işlemlerinden sonra hemen başlayacak. Hükümet Konağındaki tüm çalışanlar İsmet İnönü Ortaokulundaki Sadık Susamcıoğlu Anadolu Lisesinin yurt binasında yeni bina yapılana kadar hizmet verecek. Yurtta kalan öğrenciler ise Susamcıoğlu Anadolu Lisesinin yeni yapılan 300 kişilik yurduna yerleşti. Bayındır Kaymakamlığı tarafından yapılan çalışmalar İzmir Valisinin takibi ile İçişleri Bakanlığına sunulmuş ve Bayındır’ın bu talebini dikkate alan Ulaştırma ve Denizcilik eski Bakanı Binali Yıldırım’ın girişimleriyle İçişleri Bakanlığı 2013-2016 yılları yatırım programına Yeni Hükümet Konağı Yapım İşini aldı.

İçişleri Bakanlığı 2013-2016 yılları yatırım programına alınan, Bayındır Hükümet Konağı yapımı işi ile ilgili proje çalışmalarına hız verilerek projelerin hazırlanması ihalesi Bayındır Kaymakamlığı tarafından yapılmış ve hazırlanan projeler İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanarak işin yapılabilmesi için ihtiyaç duyulan ödenek  İzmir İl Özel İdaresine aktarıldı.

Editör: Haber Merkezi