HABER: AYŞE AKYÜZ



Her yıl Nisan sonu ve Mayıs başı gibi Bayındır ‘da geleneksel hale getirilerek kutlanan Bayındır Çiçek Festivali bu yıl kapıların 29 Nisan’da açacak. Beş gün sürecek uluslararası festivale Bayındır Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yapacak. Festivale onur konuğu olarak, Muğla Büyük Şehir ve Soma Belediyesi katılacak.29 Nisan günü saat 14.00’de kortej yürüyüşüyle başlayacak olacak olan festivalin açılış töreni Bayındır Şehir Stadında devam edecek. Ardından Festival alanında en iyi bitki yarışması düzenlenecek. Bayındır Belediyesi tarafından uçurtma dağıtımı yapılacak. Tören Performans sanatçıları tarafından festival alanında verilecek konserin ardından Bayındır Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterileri ile devam edecek. Bayındır bulunan anasınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan Bayındır temalı resimler görücüye çıkacak. Festivalin birinci günü akşam ise Soma Belediyesi ve Yunanistan “Cultural Club Of Gefira” grubu tarafından halk oyunları gösterileri sunulacak. Bayındırlılar gösterilerin ardında İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop orkestrasınınım birbirinden güzel seslendireceği şarkılarla Bayındır Şehir Stadında coşacak.

Festival boyunca, performans sanatları, canlı heykel, Sokak Müzisyenleri Halk Oyunları gösterileri, Yüz Boyama, Tahta Bacak, Balon Dağıtımı ve karikatür sergisi açılacak.

Festivalin ikinci günü ise Performans Sanatçıları tarafından festival alanında yine bir konser verilecek. Konser sonrasında Bayındır Belediyesi Halkoyunları ekibi tarafından ege ezgilerinin yaşatılacağı halk oyunları gösterimi yapılacak. Festival Uçurtma dağıtımı devam edecek. Saat 19.00 ise Anadolu Rock grubu Karga’nın vereceği konserler Anadolu ardından Gaziemir Belediyesi halkoyunları ekibi tarafından sergilenecek olan halk oyunları festivale renk katacak.

Bayındır çiçek festivalinin üçüncü gününe gelindiğinde ise Suavi rüzgarı esecek. Akşam saat 20.00’de Hakan Doğanay’ın Show ile başlayacak etkinlik Suavi’nin şarkılarıyla tavan yapacak. Cumartesi günü ise Ottoman Tiyatral Dans Gösteriminin ardından Türk pop Müziğinin sevilen isimlerinden Bengü Bayındır Şehir Stadında Bayındırlı hayranlarıyla buluşacak. Festivalin sonu günü Pazar ise TRT müzik Kanalı tarafından hazırlanan “Ege Akşamları” isimli program canlı yayınla Bayındırda yayınlanacak. Festival “En iyi Bitki yarışması ve Ana sınıfı öğrencilerinin arasında düzenlenen bayındır konulu resim yarışmasının ödül törenleriyle son bulacak.

Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli ; “Hemşerilerimizden gelen yoğun talepler üzerine bu yıl 18.incisi düzenlenecek olan 18.ci Çiçek Festivali 29 Nisan -3 Mayıs tarihleri arasında 5 gün boyunca tüm hızıyla devam edecek. Festival boyunca birbirinden güzel ve farklı etkinliklerle konuklarımızı ağırlayacağız. Çiçeğinin hikayesinin başladığı kentimize tüm halkımız davetlidir” dedi.

Editör: Haber Merkezi