Toplantıya katılan ve konuşma yapan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş'in 'Salim kardeşimiz (Salim Özkarataş'ı kastederek) adayımız olsa Kiraz'da bayrağımızı dalgalandırırdık' söylem sonrası İYİ Parti Beydağ İlçe Başkanı salonu terk etti. İYİ Parti İl Başkanı Hüsman Kırkpınar'dan çarpıcı açıklamalar geldi.

 Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de hız kesmeden devam eden birlik ve dayanışma toplantıları CHP Beydağ Birlik ve Dayanışma toplantıları ile devam etmişti.

İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partili isimlerin katıldığı toplantıya Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve İYİ Parti Beydağ İlçe Başkanı Yasın Kımız da katıldı.

Düzenlenen toplantıda siyasiler konuşma gerçekleştirirken, düzenlenen gecede konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, "Salim kardeşimiz aday olsaydı Kiraz'da bayrağımızı dalgalandırırdık" sözleri Millet İttifakı arasında krize neden oldu.

Başkan Eriş'in sözleri sonrası İYİ Parti İlçe Başkanı Kımız salonu terk ederken, iddialar ile ilgili açıklamalarda bulunan Kımız "Biz salonu toplantıdaki bazı söylemler nedeniyle terk ettik" diye konuştu.

KIRKPINAR'DAN 'KİRAZ ONURUMUZDUR' ÇIKIŞI

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, "Aradan geçen otuz aydan sonra sarf ettiğiniz sözlere dikkat edeceksiniz. İttifakın ruhunu yaşatmak ve taşımak yalnızca bize düşerse o zaman yük olur. “KİRAZ” onurumuzdur" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

2019 Yerel Seçimleri'nde Kiraz'da Millet İttifakı'nın İYİ Parti ile seçime girmesine karşı çıkan CHP Kiraz İlçe Başkanı Salim Özkarataş, partiden istifa ederek DSP'den aday olmuştu. Özkarataş, yüzde 40 oy almasında rağmen seçimi yüzde 47 ile AK Parti kazanmıştı. İYİ Parti adayı Mehmet Emin Avşar'ın aldığı oy ise yüzde 8'de kalmıştı. Özkarataş geçtiğimiz sene koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetmişti

HABERLE İLGİLİ LİNK

http://www.yerelguc.com/gundem/baskan-eris-sozlerim-yanlis-anlasildi-h25045.html

Editör: Haber Merkezi