Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek belediyenin 2 yıllık çalışma dönemini ve yapılacak hizmetleri bilgilendirme toplantısıyla değerlendirdi. Şehit Özgür Küçük Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya; Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, daire amirleri ve 56 mahalle muhtarı katıldı.

Önceliklerinin Ödemiş halkının yaşam standardını yükseltecek ve kazancını artıracak projeler olduğunu ifade eden Başkan Özçınar, belediyenin tüm imkânlarının muhtarların ve mahallelerin hizmetinde olacağını belirtti. Başkan Özçınar, belediye tarafından yapılan hizmetleri değerlendirerek hedefte olan projeleri tek tek anlattı.

“Amacımız her mahallesi yaşanılabilir daha güzel Kiraz oluşturmak”

56 Mahalle muhtarıyla 11 Mayıs Çarşamba günü bir araya gelen Başkan Özçınar, ayrım yapmadan her mahalleye eşit hizmeti götürme gayreti içinde olduklarını belirterek muhtarlardan mahallelerin sorunlarının tespitinde yardım istedi. Kiraz Belediyesi’ nin son iki yılını değerlendirerek yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Özçınar “  her mahallemize öncelikli ihtiyaçlara göre hizmetlerimizi ayrım gözetmeksin götürüyoruz. Amacımız her mahallesi yaşanılabilir daha güzel Kiraz oluşturmak” dedi.

“Halkımıza verdiğimiz sözleri hep tuttuk, bundan sonra da tutacağız”

Başkan Özçınar, “Belediye olarak halkımızın huzurunu ve refah seviyesini yükseltmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Türkiye´de istikrar ve güvenin artık önemli öğeler olduğunu toplumun her kesimi biliyor. Bu sebepten dolayı her kesim yaptığımız hizmetleri destekliyor. Biz halkımızın boynunu öne eğecek ne bir ihmalimiz ne de bir yanlışımız olmuştur. Halkımıza verdiğimiz sözleri hep tuttuk, bundan sonra da tutacağız” dedi.

“Artık farklı bir konumdayız ve farklı bir yol almak üzereyiz”

Başkan Özçınar “İki yıldır devam eden görev sürecimiz var. Elimizdeki bütün imkânlarla canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Elimdeki maddi olanaklar belli. Bir yerden sonra dur demek zorundaydık. Bu konuda hükümetten destek istedik onlarda bu konuda geri çevirmediler. Artık farklı bir konumdayız ve farklı bir yol almak üzereyiz. Hakkımda Kiraz Belediyesi’ni batırıyor batırmak üzere gibi iddialar asılsızdır. Kiraz Belediyesi batmadı batmayacak.  30 milyonluk kredi yetkimizi meclis onayladı. Paranın tamamı kasada değil. Zannediliyor ki parayı olur olmaz yerlerde harcayacağız. Hayır, böyle bir durum söz konusu değil.“

“Parke konusunda ilk basamak 350 bin metrekare civarında ”

“Biz para olarak zaten krediyi kullanmayacağız.  Biz size sözünü vermiş olduğumuz projeleri karşılarına götürüp paramızı teslim alacağız. Birçok muhtarımızla görüştük. En büyük sıkıntımızın yol olduğunu biliyoruz ve yol konusunda muhtarlarımızın ciddi anlamda sıkıntılı olduğunu da biliyoruz.  İller bankasına gidecek olduğumuz projelerden bir tanesi parke taşı alımı. Kum çakıl ocağını kuramıyoruz. Çünkü içerisindeki malzeme yetersi.  Borcu aldığımız taşı karşılamayacak. Parke konusunda ilk basamak 350 bin metrekare civarında. 350 bin metrekare parke şuan neredeyse bütün ilçelerin çıkacağı en üste rakamdır ve biz bu riski göze alarak sizinle bu görüşmeden sonra ihalenin startını hemen veriyoruz.  45 gün askı sürecinden sonra bütün köylerimize taşı dökmeye başlıyoruz. Öncelikle mahallerimizde engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın yolları yapılacak muhtarlarımız bu konuda bilgilendirildi. Totalde 500 kilometre olan yollarımızın yarısını tamamlamış olacağız. Önümüzdeki sene için eylül ekim aylarında ikinci bir ihaleyle büyük yollarımızın hepsini asfaltla kaplayacağız. Çünkü uzun kilometre yolları taşla çözemeyiz. 350 metre kare olan taşların Yaklaşık maluliyeti de 10 milyon lira.”

“Bütün köylerimize kapalı alan projemiz tamamlanıyor“

“Birçok köyümüze de üstü kapalı örtü sözü vermiştik. Aynı anda parkelerle birlikte onunda ihalesi başlayacak. Bütün köylerimizin hepsinde bütün etkinliklerin yapabilecekleri kapalı bir alan için ihalesi haziran ayı sonu gibi tamam olacak. Üzeri örtülü alan için küçük köylere 150 metrekare büyük köylere ise 250 metrekare genişliğinde alanlar yapılacak.”

“Bir diğeri 12 tane köyümüzü ilgilendiren bir projemizdi. Bu projemiz 12 tane köyün ortak noktası olan İğdeli köyüydü. İğdeli köyündeki yerimizi aldık. Çalışmalara başlıyoruz. İğdeli projesini proje kapsamında yaptığımız için büyük bir oranı İZKA tarafından karşılanıyor. 12 tane civar köyümüzün çehresini değiştirecek olan köylerde kapalı toplu tesisleri yapıyoruz. Söz verdiğimiz yedi köyümüz var halı saha için 5 tanesi çıktı. 1 tanesini iğdeli mahallemize biz yapıyoruz. Geri kalan1 tane içinde elimizden geleni yapacağız. “

“kapalı pazar yeri inşa edeceğiz”

“Daha sonra vatandaşlardan aldığımız talepler doğrultusunda hayvan pazarı ihtiyacımız var denildi. Projemiz hazırlandı sadece yer ile alakalı bir sorunumuz var. Sorunumuzu çözdüğümüz anda inşallah seneye yetiştireceğiz. Merkezimizdeki Pazar yeriyle alakalı sıkıntılarımız vardı. Bunu tek bir noktada DSİ’nin alanına toplayıp kapalı pazar yeri inşa edeceğiz.”

“Şehit Birol Uysal Parkı çok kötü durumdaydı oranın yenilenmesi için ihalesi hazır. Tamamlayıp vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Koru Otel’de Çamlık alanında öğrencilerimizin piknik alanı projesi vardı. Oraya çeşitli hayvanlar götürerek piknik alanı düzenlemeleri yapacağız.”

“Tip proje hizmetini vatandaşımıza ücretsiz veriyoruz”

“Bütün köylerimizle görüşülerek tip proje hazırlandı. Tip proje hizmetini vatandaşımıza ücretsiz veriyoruz. Elimizde tip projelerimiz var lütfen izinsiz hiçbir ev yapmayalım. Bütünşehir yasasıyla sonradan bağlanan ilçelerin mağduriyetlerini gidermek adına imar affı istedik. İZSU köylerden kanalizasyon parası alıyor. Şebeke olmadığı için bu rakam köylerde çok yüksek. Büyükşehirden kanalizasyonla alakalı makbuz getiremezlerse tip projeye onay veremiyoruz. Büyükşehir belediyesiyle görüştük. Bu ödemeyle alakalı olan sorunumuzu büyükşehir belediyesi halletmeye çalışacak.”

“Bu imar projesi önümüzdeki 25-30 senenin kurtuluşu anlamına geliyor”

“1979 yılından bu yana haritalar üzerinde hiçbir çalışma yapamıyorduk. İller Bankası’ndan %50’si hibe, %50si belediyeden karşılayacak şekilde haritaları yeniden yapacağız. Kiraz ve yakın çevresindeki bütün köyler imara alınacak. Karabağ, Saçlı, Veliler, Ceritler Suludere, Aydoğdu, Çömlekçi, Karaburç, Çayağzı Kaleköy Haliller, Avunduruk, Yeniköy, Umurcalı şemsiler arkacılar ve yağlar yer etütlerinden tutun jeolojik etütlülerine kadar büyük bir proje olacak. Bu imar projesi önümüzdeki 25-30 senenin kurtuluşu anlamına geliyor.”

“Çektiğimiz borca ödemeyeceğimize dair şüphesi olan varsa bir sonraki döneme adaylığını koymasın”

“Bu açıkladığım projelerle 30 milyonluk kredinin sadece bu yıl 12 milyonunu kullanıyorum. Çektiğimiz borca ödemeyeceğimize dair şüphesi olan varsa bir sonraki döneme adaylığını koymasın. Ben bu borcu öderim. Çünkü ben eski belediyeyi 8 milyon lira borçla devraldım. Yavaş yavaş ödüyorum ve bu borcunda üstünden geleceğim. Borçsuz bir şey yapılmıyor. Vatandaşı daha çok mağdur etmenin bir anlamı yok.” dedi

Editör: Haber Merkezi