Haber: Dilek Ayvalı

AK Parti Tire İlçe Başkanı Selman İçelli ilçe protokolü ile birlikte Başköy’de köy meydanında vatandaşlarla bir araya geldi. 

Köy meydanında yapılan toplantıya Başköylüler büyük ilgi gösterirken, civarda bulunan kırsal mahallelerden de katılım oldu.

Ak Parti Tire İlçe Başkanı İçelli, ” Tarımsal Organize Sanayide kendi ürünlerimiz değerlenecek”

Tire Ak Parti İlçe Başkanı Selman İçelli köylülere hitap ederek, “Buraya daha önce de geldiğimde ÇED Raporunun dahi verilmeyeceğini söylemiştim ki ÇED İptali sağladık. Köylümüz ne isterse onu yapacağız demiştik ve yaptık. Siz istemediniz biz de yapılmasına izin vermedik. Konuyu derhal milletvekili ve bakanlarımıza ilettik. İl Çevre ve Şehircilik müdürümüzle hep istişare halinde olduk. Bizler her zaman çiftçilerimizin yanındayız. Çok şükür beklediğimiz iyi haber geldi. Artık kurulacak olan Tarımsal Organize Sanayide kendi ürünlerimizi değerlendirmek için hep birlikte çalışmalıyız. Sizlerin projelerinize ve çalışmalarınıza her zaman destek olacağız. Jeotermale ÇED İptali verilme sürecinde Sayın İl Başkanımız Aydın Şengül ve AK Parti İzmir Milletvekilimiz Atilla Kaya’nın büyük emekleri oldu. Kendilerine burada sizlerin adına da teşekkür ediyorum” dedi.

Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Başköy’de jeotermal konusu gündeme geldiğinde yöre muhtarlarının kendisini ziyaret ettiğini belirterek şunları söyledi, “Devletimiz, çiftçimize zarar verecek hiçbir faaliyete izin vermez. Herhangi bir faaliyet için müracaat olduğunda titizlikle değerlendirilir. Devletimiz, tarımsal potansiyelinize, hayvanlarınıza ve sizlerin sağlınıza zarar verecek hiçbir işleme onay vermez. Şu an gerçekleşen olay da budur. Başköy veya civarına jeotermal enerji santralı kurulması söz konusu değil.”

İçelli’nin Başköy’e yaptığı ziyarette, Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, İlçe Jandarma Komutanı Okay Cansu, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mutlu Tıraş, Milli Emlak Şefi Mehmet Korkmazlar, Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu da bulundu.

Editör: Haber Merkezi