HABER: AYŞE AKYÜZ


Ödemiş CHP Ödemiş ilçe Başkanlığı, Ödemiş Şantiyesinde İZ-SU işçileri ziyarette bulunarak, işçi bayramını kutlayarak baklava ikramında bulundular. Düzenlenen ziyarette İlçe Başkanı Nazan Dönmez, Kadın Kolları Başkanı Emine Barut, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Dalar, Parti üyesi Remzi Boyacıoğlu, Zihni Duran katıldı. Başkan Nazan Dönmez, ardından bir basın açıklaması yayınladı.

1 Mayıslar bahanelerle kutlatılmadı

Provokatör olaylar bahane edilerek 1 Mayıs’ların engel olunduğunu belirten Dönmez; “ Bugün, İşçilerin, emekçilerin, üretenlerin ve ezilenlerin uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü, İşçi ve Emekçi Bayramı kutlu olsun. Bütün dünyada bayram havasında geçen 1 Mayıs, ne yazık ki ülkemizde uzun yıllardır bazı provokatör olaylar bahane edilmiş, yapay gerilimler yaratılarak kutlamalar yasaklanmış. Yapılabilen kutlamalara da gölge düşürülmüş engellenmiş ve katılım zayıflatılmıştır.”

Yasaklarla demokrasi ve özgürlükler yok ediliyor

Yasaklamalarla hedef alınanın demokrasi ve özgürlükler olduğunu belirten Dönmez “Biz biliyoruz ki, bu yapılmakla, asıl hedef alınan, emek, demokrasi ve özgürlükler mücadelesinin engellenmesi, bunun içinde örgütlülüğün zayıflatılmak istenmesidir. Son 1 Mayıs tan bugüne geçen zamana baktığımızda Emek lehine hiçbir gelişme olmadığını, aksine hakkını arayan, işçinin, emeğin payına, şiddet, polis copu, gaz, pis lağım suları düştüğüne şahit olduk. AKP, 13 yıllık iktidarında ne yazık ki işçinin ve emeğin karşısında olmuş, yaptığı her yasal düzenlemede İşçi ve Emek bir adım hak kaybına uğramıştır. 12 Eylül den beri Emekçinin karşısındaki iktidarlarca erozyona uğratılan Emek bilinci bu direnişle yeniden doğmuştur. Bu bilinç, örgütlü hak arama konusunda geleceği aydınlatacak ateşi doğuracak bir kıvılcım olmuştur.”

CHP İktidarında Huzur ve Emeğin refahını sağlayacağız

CHP iktidarında, devletin çalışanın hakkından birinci derece sorumlu olacağını belirten Dönmez ; “Devlet, herkesin çalışma hakkını kullanabilmesinden ve bu hakkın kullanılmasından birinci derecede sorumludur” ilkesini hayata geçirecektir. CHP İktidarı, Tüm çalışanların kendi tercih ettikleri sendikalarında örgütlenmesini, sendikal hakların en geniş boyutu ile özgürce kullanılmasını demokratik toplumun gereği sayar. CHP İktidarı, işsizlik sorununu aşmayı, herkesin çalışma hakkını kullanabilmesini sağlamayı toplumsal barışın ve eşitlikçi refah toplumu anlayışının temel koşulu olarak görmektedir. Emekten yana bu ilkeli anlayış ve toplumsal sorumluluk duygusu içinde çalışanlara her konuda destek verecektir. CHP İktidarı, Çalışma sürelerini kısaltarak aşamalı olarak işçi ve emekçilerimizin huzur ve refahını sağlayacaktır.”

Editör: Haber Merkezi