10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’i Mustafa Ayşe Yanbastı Ortaokulu özel eğitim öğrencileri ve Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği ziyarette bulundu.

Mustafa Ayşe Yanbastı Ortaokulu özel eğitim Okul Müdürü Hasan Çorak ve sınıf öğretmeleri Ahmet Ezer, Fethiye Nur Ezer Başkan Badem’i ziyaret eden özel öğrenciler, ilk olarak geçtiğimiz ay annesini kaybeden başkana taziye dileğinde bulundular. Taziyelerini ileten öğrenciler Başkan Badem’e duygusal anlar yaşattılar.

Okul Müdürü Hasan Çorak özel öğrencilere verilen devlet desteğinin engellileri toplum birer parçası haline getirdiğini belirterek şöyle konuştu. Çorak ; “Ailelerin evden çıkaramadığı engelli çocuklarımız, engelli eğitim kurumları sayesinde dışarı çıkabiliyor, eğitim alıyor. Bu aileleri için çok büyük bir mutluluk. Çocuklarının kendilerini ifade edebildiğini görmek, onlar için en büyük zenginlik oldu” dedi.

Dernek üyelerinden Başkan Mahmut Badem’e teşekkür

Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Serpil Aksoy, dernek üyeleri ve çocuklarıyla Başkan Mahmut Badem’e teşekkür etti.  Ödemiş Belediyesi tarafından tahsis edilen dernek binasında çalışmalarını çok iyi bir şekilde sürdürdüklerini ifade eden Serpil Aksoy; Üç yıl önce kurulan derneğimizin tek hedefi, üyelerimizin bir arada olabilecekleri, kaynaşabilecekleri bir mekanı olmasıydı. Belediye Başkanımız bu talebimizi değerlendirerek bizlere yer tahsis etti. Üyelerimizin hep bir arada olduğu ve çalışmalarını ortaklaşa yürüttüğümüz  derneğimiz, bugün birçok ilçede örnek gösteriliyor.  Başkanımız Mahmut Badem’e, özel çocuklarımızın eğitimi konusunda verdiği destekten ve ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretlerden dolayı memnuniyetini ifade eden Başkan Mahmut Badem; “Hükümetimizin engellere yönelik destek çalışmalarına Ödemiş Belediyesi olarak bizlerde kendi imkanlarımızla katkı sağlamaya çalışıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın çevrelerinde ve toplumun diğer kesimlerinde bağımsız hareket edebilmeleri, toplumda yaşayan diğer bireylerle sağlıklı iletişim kurabilmeleri ve onların sahip olduğu haklardan eşit şekilde yararlanabilmeleri için uygun ortamlar hazırlanması konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi