HABER: NAZİF HARUPÇU

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Bayram sonrası işçiler ve Belediye personeli ile bir araya gelerek kahvaltıda buluştu.

Yenice köy mahallesi üzerinde bulunan yeni şantiye tesislerinde düzenlenen kahvaltılı toplantıya, Belediye Başkanı Mahmut Badem, Belediye Meclis üyeleri, Bazı daire müdürleri, Kadrolu ve taşeron işçilerden oluşan yaklaşık 200 kişi katıldı.

TAŞERON İŞÇİLERE KADRO MÜJDESİ GELECEK BAYRAMA

Kahvaltı sonrası konuşan Başkan Badem şunları söyledi, “İnanarak söylüyorum,  araya seçimin girmesi ve meclisin çalıştırılamaması nedeniyle, İnşallah önümüzdeki bayramda kadrolu ve taşeron işçi ayrımı olmaksızın bir bayram kutlayacağız. Bu konunun hedefi yılbaşı idi. İnsanların seçerek meclise gönderdiği 80 milletvekilinin biz sırtımızı kandile dayadık diyerek, Olumsuzluklar içinde yer almasından ötürü bugünlere geldik. İnşallah istikrarın olduğu 1 Kasımdan itibaren hep birlikte olacağız.

BİZ HEP HALKIMIZIN YANINDAYIZ

Ödemişte 74 mahalle ve 9 beldemizde Ödemişli’ye hizmet vermeye devam ediyoruz. Biz karda ve selde olduğu gibi insanlarımızın yanındayız. Sizler bizler emeğin kıymetini son derece iyi biliyoruz. Hepinizi teşekkür ediyorum. Selde günlerce çamur süpürüldü, çamur kürediniz. 2 gün sonra gelen yetkililer burada sel oldu mu diyecek kadar sokaklar tertemizdi.

İŞÇİLERİMİZİN ÜCRETLERİ ALIN TERİ SOĞUMADAN ÖDEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Geçmişten gelen sıkıntılarla zaman zaman ikramiye ve sosyal haklarınızın geciktiğini gördünüz. Birileri uzaktan ahkâm keserek, dağ gibi borcu görmezden gelerek bazı şeyleri söylüyor. Herkese teker teker verecek cevabımız var.

Bizim aslolan bir tek görevimiz var. Ücretlerinizi teriniz soğumadan ödemek. Bunu her zaman yapacağız. Diğer eksikliklerimizi de gün geldiğinde tamamlayacağız.

Çok kısa zamanda, Hükümetin elindeki programın gerçekleşmesi ile bunu sağlayacağız. Kentimizde iyi şeyler oluyor. Sokaktaki bazı şeylerin birilerinin boynumuzu sıkmasından dolayı yapamıyoruz. Yaptıklarımız

var.

ÖDEMİŞ’TE GELİŞMELER VAR

21 yıl sonra Organize sanayi faaliyete geçiriyoruz. 2016 yılı sonunda

Fabrika kurmak isteyenlere teslim edilecek. 46 parselin 30 tanesini sattık.

21 yılda alt yapıyı yapamayanlara selam olsun. İhale yüzde 41 tenzilatla yapıldı. Yüzde yarımla ihale verenlere selam olsun. Hala bunun acısını çekiyoruz. Sokaktaki borcumuz ne olursa olsun, çalışan işçimiz parasını almaya devam edecek.

Çağrı merkezini bitirdik, 1000 civarında müracaat var. Asla siyaset yapmayacağız. Oranın özelliği var, iyi konuşması ve sinirlenmemesi gerekiyor. Organize sanayi ve çağrı merkezi ile Ödemişli gençlerin önünü açacağız.

ÜNİVERSİTELERİN YENİ BÖLÜMLERİ AÇILIYOR

Ege Üniversitesi Rektörü bize geldi ve Yüksek Hemşirelik okulunun kapısına kilit vuruluyor. Biz buranın 4 yıllık yüksekokul olması için müracaat ettik. 4 yıllık çocuk gelişimi bölümü açılacak. Aynı yere ikinci olarak 4 yıllık evde bakım programının açılması için çalışmalarımız rektörle mutabakata vardık.

Birgi’ye Katip Çelebi Üniversitesinin restorasyon bölümü de açılacak. Bu okullardan mezun olan öğrenciler en kolay iş bulabilecekler.

Ege Üniversitesi, Ödemiş Meslek Yüksek Okuluna da Veterinerlik teknikerliği bölümü açıldı. Öğrenci alma noktasındayız. Orada ayrıca Orman Teknikerliği bölümü açılmak üzere bir taahhütname de ayrıca imzaladık. Birgi de de Katip Çelebi Üniversitesi Mimari restorasyon bölümü açılacak. Onlara da bina verme noktasında son aşamadayız.

DUBLE YOL ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

Torbalı, Bayındır, Ödemiş, Kiraz devlet yolunun Çataldan bu tarafa el sürülmemişti. Şu an da İlkkurşun civarında 10 dan fazla makine çalışmakta. 2017 yılı içinde bitmiş olacak. Biz Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte, Kiraz’a kadar kapısının önünden bölünmüş yol geçen yeri teslim edeceğiz. Beydağ Barajı sulaması ile ilgili bu ay içerisinde 96 kilometre boru döşenmiş olacak. Tarımla uğraşan vatandaşlarımızın biraz daha cebine para girecektir” dedi.

 

 

Editör: Haber Merkezi