Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadına şiddetin ve tacizin olmadığı, eğitimin en üst düzeylere çıkarılması mesajını verdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Ödemiş Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından konser düzenlendi. Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde Başkan Mahmut Badem eşi Nevin Badem ile birlikte konukları kapıda karşılayarak, kırmızı karanfil dağıttı.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı öğretim görevlisi Şef Gazi Erdener Kaya, yönetiminde türküler seslendiren koroda, sadece kadın solistler yer aldı. İzmir’den Kars’a, Tokat’tan Çankırı’ya Anadolu’nun birçok yöresine ait türkülerin söylendiği konserde izleyiciler keyifli anlar yaşadı.

Konser sonunda konuşma yapan Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem; “Kadın ana, kadın eş, kadın ev hanımı, kadın işçi, kadın emekçi, bulunduğu her ortamda zarafetin, nezaketin temsilcisidir. İyi ki varsınız. Sadece 8 Mart’ta değil, her fırsatta sizlerle birlikte olmaya çalışıyoruz. Hükümetimiz her geçen gün kadın-erkek eşitliği, kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesiyle ilgili önemli yasal düzenlemeler yaparak, kadına yönelik şiddetin son bulması için çalışıyor. Kadına şiddetin ve tacizin olmadığı, eğitimin en üst düzeylere çıkarıldığı günler diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi