Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem yerel basın mensuplarıyla Ahrandı aile restoranda kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.

Başkan Badem, önümüzdeki günlerde hayata geçecek olan projeleri ve belediye çalışmalarını basın mensuplarıyla paylaşarak soruları yanıtladı.

“KRİZ MASASI OLUŞTURARAK OLUMSULUKLARA MÜDAHALLE ETTİK”

Badem ; “Geçtiğimiz Salı günü ciddi miktardan yağan yağış özelikle kentin düz zeminde olması nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşadık. Bazı yerlerde 40 cm civarında su birikintileri yaşandı. Bunun yanında merkeze uzak mahallelerimizde ilk kez evlerde su baskınları yaşandı. Ödemiş Belediyesi olarak bir kriz masası oluşturarak yaşanan olumsuzluklara müdahale ettik. Ben bu konuda ekibime teşekkür ediyorum. Kriz masamıza 33 müracaat geldi. Bunun dışında da müracaatlar oldu. Ocaklı, Ertuğrul ve bazı köylerimizde tek ev gibi görünse de birkaç eve su baskınlarıyla karşılaştık. Ödemiş merkezde de yağış nedeniyle evinde mahsur kalan teyzelerimiz oldu. Ödemiş Belediyesi olarak kurtarılmasına yardımcı olduk. Bunun yanında merkeze uzak mahallerde bulunan hayvan damlarında su içerisinde kalan hayvanları kurtarma çalışmaları da yapıldı. Biz kendimizi düşeni ilgili kurumları harekete geçirerek ayırt etmeksizin yapmanın ve yaptırmanın yollarını arayacağız” dedi.

“SALI PAZARI YENİ YERİNİ ALDI”

 Başkan Badem ; “Gölcük reaksiyon alanımız bayrama kısmi olarakta yetişmiş olsa gelen ziyaretçiler tarafından takdir edildi. Diğer taraftan doğalgaz çalışmalarımız ilerliyor. Bu kış Ekim ayı sonlarına doğru doğalgaz kullanım noktasına geleceğiz. Salı Pazarını açtık. Salı Pazarında ilk gün gidip yanlarında olduğumuzu göstermeye çalışarak ilk şeftelerini yapmalarına tanık olduk.”

“41 MİLYONLUK KREDİ PROJELERE GİDECEK”

Badem geçtiğimiz günlerde mecliste hararetli tartışmaların yaşandığı 41.600 milyonluk krediyle ilgili olarak basın toplantısında bilgi verdi. Badem ; “Kentimiz için zorunlu ve sosyal yönde gelişmesini sağlayacak projeler için 41 milyonluk bir kredi başvurunda bulunduk.41 milyonluk kredi aslında çok iyi düşünüldü çok iyi planlandı. Aslında iki senelik bir çalışmadan sonra projeler bazında bir iki yıl öncede yapabilirdik. Ancak borç stoklarını eritip ödeyebilir bir belediye statüsüne olarak bu işi yaparsanız tekrar maaş ödeyemez pozisyona gelecek günleri olacaktır düşüncesiyle çalışmalara başladık. KDV oranını hesapladığınızda ihaledeki kırımı çıkartacak olduğunuzda en %30 civarındaki 21 22 milyon liralık bir miktar var. Bu paralar proje kredisidir”

Macera Parkı

Türkmen Mahallesi’nde bulunan Vali Kemal Nehrozoğlu parkı içinde yapılacak olan macera parkı, çocuklar kadar gençlerinde ilgisini çekecek.

Hanımlar Lokali

Ödemişli hanımları çocuklarıyla birlikte zaman geçirebileceği içinde yüzme havuzu, spor salonu, sauna, çeşitli kurs ve aktivitelerin yapılabileceği alanların bulunduğu Hanımlar Lokali İnönü  Mahallesinde yapılacak.

Geleneksel Yarış ve Oyun Alanı Projesi

Geleneksel yarışların ve ata sporlarının yapılabileceği bir alan oluşturulacak. Projesi hazırlanan alanda binicilik kurslarının verilebileceği özel bölümler de yer alıyor.

Salı Pazarı yenileniyor

Mevcut alana İlkkurşun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Anafartalar İlkokulu arasında kalan sokağın da eklenmesi ile 14.500 alanda yeni bir proje çizildi. Projede Parkı’nın eskiyen yüzünü modern bir görünümle değiştirerek, yeşil alana verilen önem aktarılmak isteniyor. Yakın bir sürede uygulanmaya başlanacak projede; modern su elemanları, bisiklet parkları, kafeterya ve kafeterya terasları, çocuk oyun alanı, skate park, 3 pota basketbol alanı, amfi, sisleme arkadı, satış ve sunum stantları, çim tepeler, oturma ve dinlenme alanları, gölgeleme alanları yer alıyor.

Kırkoluk yenileniyor

Ziyaretçilerin rahat ve güvenli bir alanda alışveriş yapması, pazarcı esnafın düzenli bir ortamda sergi açması amacıyla Bozdağ-Salihli yolu üzerinde bulunan  6 bin m² alanda çalışmalar başladı. Proje, vatandaş ve esnafın taleplerini değerlendirilerek hazırlandı. Yeni projeye göre Kırkoluk çeşmesinin yeri değiştirilerek, etrafında dinlenme alanları, mescit,  sergi alanları ve otoparkın bulunduğu bir mesire alanı hazırlanacak.

Fuar  Alanının üstü kapatılacak

125. Yıl Kültürpark karşısında bulunan mevcut fuar alanında sabit stantlar yapılarak üstü kapatılacak. Böylece yaz-kış fuarların ve aktivitelerin yapılabileceği bir alan oluşturulacak.

Üç Eylül Mahallesinde modern bir düğün salonu

Her geçen gün büyüyerek gelişen kentin en büyük ihtiyaçlarından biri olan düğün salonu projesi Üç Eylül mahallesinde uygulanacak. Vatandaşlar, düğün, nişan, sünnet gibi merasimlerini daha rahat ve modern bir ortamda yapmaları sağlanacak.

“ OLAĞANÜSTÜ ŞARTLARIN ÖNÜNE ALACAK SİSTEM YOK”

Başkan Badem projeleriyle ilgili açıklamalarının ardından basın mensuplarından gelen soruları yanıtladı. Basın mensupları geçtiğimiz günlerde Ödemiş’te meydana gelen sağanak yağış ardından akıllara gelen Ödemiş’te ki alt yapı sorunu dile getirdiler.

Başkan Badem ; “ Geçtiğimiz günlerde yağan yağmuru kaldırabilecek bir alt yapı ne Türkiye de ne de dünyanın gelişmiş ülkelerinde mevcuttur. Olağanüstü şartların önünü alacak bir sistem yok ancak önlemler alınabilir. Kanallar her sene olduğu gibi temizlenebilir bundan sonra da daha dikkatli davranılacak. Yağmur sularının bir kısmı dolu olarak yanlardaki kanallara aktarıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesiyle bu konuda görüşmeler yapıyoruz onlarda bu konuda notlarını almışlardır. Hiç görülmediği kadar su baskınları yaşandı. Ertuğrul Mahallemizde su baskınları yaşandı. DSİ yetkililerini çağırdık incelemelerde bulanarak yaptıkları projede değişiklikler yaptılar”

“EKİPLERİMİZ DOĞALGAZ KAPATMA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYORLAR”

Başkan Badem Doğalgaz çalışmaları nedeniyle yollarda oluşan çukurlukların ne zaman kapanacağı konusunda gelen soruları şöyle yanıtladı ; “ Ekiplerimiz bu konuda çalışmalarına devam ediyorlar dört ekibimiz vardı fakat bu ekiplerden bir tanesi kaçtı. Yarından itibaren ekiplerimiz çalışmalarına devam edeceklerdir” dedi.

HABER: Süleyman Güleroğlu

Editör: Haber Merkezi