Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Adliyesi’ne yapılan hain saldırı sonrası gece geç saatlerde kente geldi.
Başbakan Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile geldiği Adnan Menderes Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında saldırı hakkında açıklamalarda bulundu.
PKK'NIN PLANLADIĞI BİR OLAY
Başbakan Yıldırım şunları söyledi, "Yaralımız iki hastanede tedavi ediliyor, hayati tehlikeleri bulunmuyor. PKK’nın planladığı bir olay. Mühimmatlara bakıldığında çok büyük felaketi atlattık. Başarılı olsalardı İzmir’imiz çok büyük felaketi yaşayacaktı."
KAHRAMAN POLİSİMİZ ÖNLEDİ
"Özellikle polislerimiz bilhassa trafik polisi Fethi Sekin, bu olayın önlenmesinde çok büyük bir kahramanlık göstermiştir. Kahraman polisimize, alçakları etkisiz hale getiren polislere ve İzmir Emniyeti’ne çok teşekkür ediyoruz. Bu bölgelerde alınan tedbirler çok büyük felaketin önlenmesine vesile oldu. Bu kez alçak emellerine ulaşamadılar. Yaralılarımızı ve şehitlerimizin ailelerini ziyaret edeceğiz. Bu operasyonda kahramanlık gösteren polis arkadaşlarımızı ziyaret edeceğiz."
24 SAAT, 3 VARDİYA ÇALIŞIYORLAR
"Şunu milletimiz bilmeli, İzmirliler bilmeli. Bu ülkeyi bölmek isteyen, kardeşliğimizi bozmak isteyen kim olursa olsun başaramayacak. Milletimiz, kardeşliği ve birliği bozanlara asla prim vermeyecek. Ama görüyoruz ki son zamanlarda ülkenin başını ağrıtan, enerjisini azaltan bu alçaklar vardiyalı biçimde çalışmaya başladı. 24 saat 3 vardiya çalışıyorlar. Önce DEAŞ saldırıyor, ardından PKK saldırıyor sonra sıra sende deyip FETÖ saldırıyor. Bu da terörün ne ideolojisinin ne kutsalının hiç bir değeri olmadığını gösteriyor."
BİTİŞİN GÖSTERGESİ
"Bu saldırılar, terör örgütlerinin bitişlerinin göstergesi. Güvenlik güçlerimiz nefes aldırmadan amansız biçimde enselerinde olacak. Bu mücadele uzun soluklu ve bu mücadelenin galibi Türkiye Cumhuriyeti olacaktır. Bundan şüphe olmasın. Vatandaşımız normal yaşantılarına devam etmeli. Onların amacı vatandaşların tedirgin olmasını sağlamak, korkuya sevk etmek, ülkenin bütün değerlerini aşındırmak. Buna izin vermemek gerek.
Emniyet birimlerimiz 24 saat, kar-kış, gece-gündüz demeden görevlerinin başındadır. Büyük bir azim ve heyecanla canla başla çalışmaktadır.
İzmir’imize, ülkemiz geçmiş olsun. Hayatını kaybeden arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralılarımıza şifa diliyorum."

Editör: Haber Merkezi