1997 yılında Belediye başkanı Münir Bezmez tarafından yaptırılan Yıldız katlı otopark, şu anda çok az sayıda aracı içinde barındırırken, yedi emin deposu gibi görev yapmaktadır 19 yıllık bu eseri, Ödemişli bu halinden kurtarılmasını istiyor. Konuştuğumuz birçok Ödemişli, inşaat mühendisi olan, belediye başkanı Sayın Mahmut Bademin bu sorunu çözeceğine inanıyor.

Sayın Başkanım, adeta atıl durumda bekleyen bu esere bir canlılık kazandıramaz mıyız? Bu eseri, günün şartlarına uygun hale getiremez miyiz? Şu anda, benim elimde hazır bir ön proje var. Burası pekâlâ bir kent veya şehir oteli haline dönüştürülebilir. Elimdeki ön projede 4 katlı 150 kişilik otelde toplantı salonları, çok amaçlı salonlar, restoran gibi, bir otelde bulunması gerekli her türlü bölümler mevcuttur.

 Biliyorsunuz, garajın girişinde bir kültür merkezi inşaatımız vardı. Kültür merkezi inşaatının temeli 1987 yılında zamanın ANAP’lı Belediye Başkanı Hüseyin Son tarafından atıldı.  İnşaatın kolonları dikilmiş vaziyette tam 19 yıl bekledi. Kolonlardaki demirler çürümeye yüz tuttu. Bunu yıllarca Hürriyet, Milliyet, Posta gazetelerinde manşetlere taşıdım. Ancak gelmiş geçmiş Belediye Başkanları her nedense bu işe sahip çıkmadı…

Ancak, Ödemişin bir ayıbı olarak görülen kültür merkezi inşaatına 2006 yılında, inşaat mühendisi bir belediye başkanı olarak siz sahip çıktınız. İyi ki sahip çıktınız. Garaj girişindeki bu ayıba son verdiniz. Belediyenin kasasından bir kuruş harcamadan, “ Yap işlet devret modeli” ile kültür merkezi inşaatını ihaleye çıkardınız. İhalede en uygun şartları Ödemiş Sarraflar Odası Başkanı Sayın Şerif Naz verince, ihale onda kaldı. Şimdiki Kipa mağazası ve Saray Düğün Salonu kültür merkezi yerine inşa edilerek, Ödemiş bu ayıptan kurtuldu. Sizi bu konuda gerçekten kutluyorum.

  Sayın başkanım, elimizde hazır ön projemiz var. İstediğiniz anda bu projeyi size takdim edebilirim. 2006 yılında gösterdiğiniz cesur kararı, belediye bütçesinden bir kuruş harcamadan,  “Yap işlet devret modeliyle” Yıldız katlı otoparkın otel haline dönüştürülecek projede kullanamaz mısınız? Ben Sayın Mahmut Bademin hazır bulunan ön projeye sahip çıkacağına inanıyor, güveniyor ve bekliyorum.

Saygılarımla…

Editör: Haber Merkezi