HABER GAMZE ONAN

Ödemiş Belediye’si Kocaeli Büyükşehir Belediye’sinin desteği ile üretim yollarında çalışmalar yaptı. Bir ayda 318 kilometre üretim yolu tesviye yaparak 125 km’de
  üretim yolu açma çalışması yapıldı. Bir ayda ciddi boyutta üretim yolları çalışması yapan Ödemiş Belediyesine üreticiler teşekkür etti.
Üretimin ciddi boyutta yapıldığı Ödemiş’te yaz aylarının gelmesi ile üretim yollarında ulaşım sıkıntı yaratıyordu. Konuyla ilgili çalışma başlatan Ödemiş Belediye’si Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’in girişimleri neticesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen destek ile bir ayda tesviye ve yol açma çalışması yapıldı.

Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı Ödemiş’te vatandaşlar tarladaki ürünleri ile ilgilenmek için yaz aylarında tarlalarına daha sıklıkla gidiyor. Merkeze uzak kırsal bölgelerde 83 mahallesi bulunan ilçedeki üretim yollarının sezona hazır olması amacıyla girişimlerde bulunan Ödemiş Belediyesi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden 1 dozer, 2 kamyon, 1 arazör, 1 greyder ve 2 hizmet pikabı takviyesi aldı.

Şehir merkezimizde ki yol sıkıntılarımızın yanında ekonomisi üretime dayalı olan Ödemiş’te üretici vatandaşlarımızın taleplerini değerlendirerek üretim yollarında çalışma başlattıklarını dile getiren Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem,“ Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden aldığımız destekle
318 km üretim yolu tesviye ederek, 125 km yeni üretim yolu açtık. Ödemişli üreticinin yaşam kalitesini artırmak amacıyla, tarımda verim ve değer artışı sağlayacak desteklerimize üretim yollarını altyapı hizmetlerini tamamlamaya çalışıyoruz. Üreticimize destek olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ekipleriyle, Kurucuova, Çaylı, Kızılcaavlu, Yeşilköy, Orhangazi, Köfündere, Kaymakçı, Uzundere, Bucak, Üçkonak ve Alaşarlı mahallelerinde çalışmalar yürüten ekipler, 40 km’lik yeni yol ve
128 km yol tesviyesi işini tamamladı. Belediyenin iş makineleri ve ekipleri de Pirinçci, Yolüstü, Kutlubeyler, Cevizalan, Mursallı, Balcıirimi mevki, Demircili, Yeniceköy, Ortaköy Tekyeri mevkii, Kayaköy, Süleymanlar, Köseler, Kabak özü mevkii, Bozcayaka, Bademli, Bıçakçı, Ovacık, Çayır, Güney, Hamam, İlkkurşun, Yusufdere, Bülbüler, Veliler, Gölcük, Bozdağ, Tekke, Kemenler, Emirli, Beyazıtlar, Yılanlı, Sekiköy, Kerpiçlik, Küre, Güney ve Küçükören mahallelerinde çalışmalar yürüterek toplamda 318 km üretim yolunun tesviyesi yapılarak, 125 km yeni üretim yolunu açtı.

 

Editör: Haber Merkezi