Ödemiş Belediyesi meclisinde belediyeye ait mülklerin satışı ile ilgili tartışmalar devam etti.

Ödemiş Belediyesi Ekim ayı olağan toplantısı Perşembe akşamı Ödemiş Belediyesi Hizmet Binası bünyesinde 21 maddeden oluşan bir gündem ile yapıldı.

Ödemiş Belediyesine ait olan malların satılma konusunda belediye meclisinde tartışma çıktı. Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, muhalefete kamuoyuna yanlış bilgilendirme yapmamalarını önererek, satılan malların küçük parseller olduğu ve kontrolün zor olduğunu belirterek, satış önceliğinin satılacak olan alanlarda ki taliplilere verileceğini söyledi. Ödemiş Belediyesi’nin geçmiş dönemden esnaflara borcu olduğunu, belediye bütçesine göre bin, 2 bin lira gibi komik rakamları bile ödeyemediklerini aktararak borçları ödemek için, gelir getirmeyen bu alanların satılması gerektiğini aktardı.

CHP grubu satışa karı çıktıklarını belirterek, bu kararı geri almalarını istediler. Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş’in malının yine Ödemişli de kalacağını belirterek satışların yapılacağını söyledi.

İmam-ı Birgivi’ye girişler ücretli olarak devam edecek

Ödemiş Belediye meclis gündeminin 9.Maddesinde yer alan İmam-ı Birgivi giriş ücreti konusunda Ödemiş CHP Belediye Meclis Üyesi Cumhur Şener “Buradan alınan ücret, buranın bakımı için kullanılmaktadır. Ücret alınmadığı zaman buranın bakımsız olacağını düşünüyorum. İbadet yerlerinin ücretsiz olması konusunda aynı görüşteyiz. Buraya giriş çıkış yapan araçlardan ücret alınması ve bu şekilde katkı sağlanması daha uygun olacak. Hem borcumuz var para kaynağı lazım diyorsunuz. Bu kaynağın Ödemiş Belediyesinden alınması doğru değildir. Gelir kaybı olacaktır ” dedi.

KATIRCI HANINA ÖDENEK

Katırcı Hanına ödenek geldi. Başkan Mahmut Badem Katırcı Hanıyla ilgili olarak valilikte ödenek geldiğinin müjdesini verdi. Katırcı Hanının 2014 yıllında tamamlanamayacağını, hanın % 40 bölümünün 2014 yılı içerisinde geri kalan % 60 kısmının da 2015 yıllında yapılacağını belirti.

Geçtiğimiz günlerde gazetemize konu olan Ödemiş girişinde bulunan İzmir Oteli yanındaki tescili binanın Rölöve, Restorasyon, Restitüsyon, Elektrik ve Tesisat projesi çiziminin 2014 yıllı içerisinde tamamlanamayacağını %40 2014 yılı bütçesinden % 60’nında 2015 yılı ödenek tahsilinde yapılacağı konusu da Ödemiş Belediye Meclisinin 18 maddesi olarak işlendi.

Editör: Haber Merkezi