HABER: GAMZE ONAN


Ödemiş Belediye Başkanı Ödemiş’in doğalgaz, Gölcük Göl kenarı düzenleme projesi, Torbalı-Bayındır-Ödemiş-Kiraz duble yol inşaatı ile ilgili Ankara’da görüşmelerde bulunarak projelerin hayata geçirilmesi için gerekli görüşmelerde bulundu.

Ödemiş’e bağlı Gölcük Göl kenarı Doğa Turizm ve Rekreasyon Projesi'ne, Kültür ve Turizm Bakanlığından 350 bin TL ödenek aktarıldı.

Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem ilçenin başlıca sorunları ve yapılacak olan yatırımlarla ilgili olarak Ankara’ya gitti. Ankara’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanlığında temaslarda bulundu.

Ege'nin Abant'ı olarak adlandırılan Ödemiş'in Gölcük yaylasındaki göl kenarı yaz ve kış aylarında yerli ve yabancı turistlerin ilgisi ile karşılaşıyor. Daha çok günübirlikçi yerli ziyaretçilere hizmet veren göl çevresi, serin havası, çevresindeki yeşil tarım alanları ve ormanı ile turlarla gelen ziyaretçilere etkileyici bir doğal ortam sunuyor. Ancak vatandaşlar, trafiğin sıkışıklığı, araç park yeri sıkıntısı, göl kenarında dinlenme alanlarının uygun olmamasından ve çevre kirliliğinden rahatsızlıklarını dile getiriyor.

Yıllarca konuşulan ancak girişimlerinde sonuç vermediği Gölcük Göl’ü hak ettiği rekreasyon alanlarına kavuşuyor. Konum itibari ile somut bir adım atılmayan Gölcük Göl kenarı düzenlemesi ile ilgili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’in girişimleri sonuç verdi. Ödemiş için hazırlanan projelerin hayata geçirilmesi noktasında Ankara’ya giden Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan görüşme sonucu müjdeli haberi verdi. Gölcük Göl Kenarı Rekreasyon Projesi için bakanlık tarafından 350 bin liralık ödenek çıkarıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Badem, “ Ödemiş doğa ve kültürel zenginliğe sahip bir ilçe. Bu zenginliği daha da yaşanabilir bir hale getirmek, vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda bu zenginlikleri ayakta tutabilmek adına girişimlerde bulunuyoruz. Ödemiş’in doğal zenginliklerinin en başında gelen yerlerinden biri olan Gölcük Göl’ü için hazırlanan projemizi bakanlığımıza sunduk. Bakanlık tarafından Gölcük Göl Kenarı Rekreasyon Projesine 350 bin liralık ödenek aktarıldı. Uzun soluklu olan bu projenin çalışmalarını biran önce başlatıp hayata geçirmek istiyoruz. Şuan ki haliyle bile yoğun ilgi ile karşılaşan Gölcük’ün rekreasyon projesinin hayata geçirilmesinden sonra daha fazla ilgi ile karşılaşacak. İlçemize turizm açısından çok daha fazla katkısı olacak.  Hazırlanacak projede gölün kenarına piknik alanları, yürüyüş alanı, çocuk oyun alanları, kafeler yapılarak düzenlemeler yapılacak.”

Doğalgaz olmazsa olmazımız

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a Ödemiş’in ihtiyacı olan doğalgaz projesinin başlatılması konusunda dosya sunarak görüşmelerde bulundu. Başkan Badem, Ödemiş’in doğalgaz sorununa noktayı koymak üzere Enerji Tabii Kaynaklar Bakanlığına giderek dosyayı elden kendisi iletti.

Badem, “Hava kirliliğinin yoğun olduğu Ödemiş’te bu sorunun tamamen çözüme kavuşturulması için doğalgaz şart.  Doğalgaz Ödemiş’e yapılması gereken büyük projelerden biri. Bunun mücadelesini vermeye devam ediyoruz. Hazırladığımız dosyayı bakanımıza ileterek projenin gerçekleşmesi için gerekli çalışmaların biran önce yapılmasını talep ettik. Projenin askıda kalmaması için görüşmelerimizi sürdüreceğiz”

Duble yol çalışmaları hızlanıyor

Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan ile görüşmelerde bulunan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, hali hazırda devam eden Torbalı-Bayındır-Ödemiş-Kiraz duble yol inşaatı ile ilgili görüşmelerde bulundu. Badem, “Genel Müdürümüz Cahit Turan ile yol inşaatının Çatal-Ödemiş arasında kalan bölümünde çalışmaların bir an önce başlatılması hususunda mutabık kaldık. Çalışmaların hızlandığı Organize Sanayi Bölgesi içinde büyük öneme sahip olan duble yol projesinin bir an önce başlatılması gerekliliğini aktardık. Ödemiş-Çatal Ödemiş-Kiraz arasındaki yol çalışmalarının biran önce başlatılacağını söyledi. Ödemiş için önem arz eden üç projenin biran önce hayata geçirilmesi için görüşmelerimiz devam edecek. Ödemiş’e yapılması gereken yatırımların sağlanması adına çalışmalarımıza devam edeceğiz”

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’i görüşmelerde AK Parti İzmir Milletvekili MKYK Üyesi Hamza Dağ yalnız bırakmadı.

Editör: Haber Merkezi