HABER:GAMZE ONAN
CHP’li meclis üyelerinden ret oy
Ödemiş Belediye Meclisi 2017 yılının ilk toplantısının, ilk maddesi geçtiğimiz dönem meclis de tartışmaların yaşadığı Türkönü ve Kurcuova Mahalleri çerçevesinde bulunan hafriyat toprağı, İnşaat yıkımı, inşaat/yıkıntı atıklarının döküm alanı olarak kullanılacak olan alan oldu.
Gerçekleştirilen oylamada Milliyetçi Hareket Partisi’nden 4 üye Ak Parti’den 15 üye maddeye onay verirken, Cumhuriyet Halk Partili üyeler maddeye ret oyu verdi.
“Bu bölge Ödemiş Turizmine kazandırılmalı”
CHP’li Belediye Meclis üyesi Özkan Akgün buranın tarihi önem taşıdığını belirterek; “Düzenli katı atık depolama tesisinin buraya yapılması, Kurcuova Mahallesi ve Türkönü Mahalleleri arasında kalan Neikiala kenti bundan zarar görecektir. Buranın Kültür bakanlığı ile görüşülüp buranın Ödemiş turizmine kazandırılası daha doğru olacaktır. Türkönü ve Türkönü ve Kurcuova köylerinin itirazı üzerine kararı bozdu. Burada ısrar edilmesini anlamıyorum.” dedi.
Kontrol Büyükşehir de olacak
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem konuyu İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüştüğünü belirterek, "Burası tamamlandıktan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kontrolü altına alınacak ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bu alandan vazgeçerse bizde ısrarcı olmayız."
Ödemiş Belediye Meclisi’nin ikinci gündem maddesi ise İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü tarafından Beyazıtlar Mahallesi’nde açılacak olan 1 adet sondaj kuyusunun yer tahsisi ortak komisyondan gelen karar ile kabul edildi.
Gizli oylama ile denetim kurulu seçildi
Ödemiş Belediyesi’nin bir başka önemli maddesi Denetim Komisyonu oylanması oldu. CHP grubu adına Sezer Türkmenoğlu, Ali Eker aday olurken AK Parti grubu adına ise İpek Yılmaz, Serkan Ekrem, Selahattin Kundak aday oldu. Gizli oylamayla yapılan seçimde Sezer Türkmenoğlu, İpek Yılmaz, Ali Eker, Serkan Ekrem, Selahattin Kundak 2017 yılı Ödemiş Belediyesi Denetim Komisyonu’na seçildiler. Oylama sırasında fazla çıkan 1 oy meclise katılanlar tarafından gülüşmelere sebep oldu.
Ödemiş Belediye Meclisi’nin ilk toplantısının sonunda dilek ve temennileri aktaran Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem; “Öncelikle yeni yılınızı kutluyorum. Barış huzur sevgi ve saygı dolu bir yıl olmasını diliyorum. Yeni yılın ilk sabahında güne hep birlikte acıyla uyandık. Bunların 2017 yılında son bulması en büyük temennimizdir. Terörü lanetliyoruz, kınıyoruz.”
Ortak talep Süt Tozu Fabrikası
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşen Tire Sütaş açılışıyla ilgili olarak değerlendirmede bulunan Badem; “Süt ve süt ürünleri konusunda Türkiye’nin büyük bir ihtiyacını karşılayan bölgemizdeki süt fazlasının değerlendirilmesi konusunda, üretici birlikleriyle bir çalışma yaptık.  Ödemiş, Beydağ, Kiraz süt üreticileri birlikleriyle görüşmelerimiz sonucunda ortak talebimiz olan süt tozu fabrikası kurulmasıyla ilgili talebimizi hazırladığımız dosya ile sayın cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza ve bakanımıza ilettik. Her zaman olduğu gibi bu konuda da ilgi ve desteklerini bizden esirgemediler.”
Badem iller bankası fuar alanı ve mevcut alanların yapılması için dosyalarında bakanlığa sunulduğunu belirtti.

Editör: Haber Merkezi