Haber: Tolga KIZGIN

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı Ödemiş’te Haziran Hareketi’nin düzenlemiş olduğu “Türkiye’nin Geleceği” konulu söyleşiye katıldı. Ayrıca araştırmacı gazeteci İsmail Saymaz, gazeteci Yeşim Yavuzer ve Haziran Hareketi Ödemiş sözcüsü Cengiz Özen’de panelde yer aldılar.

Geçtiğimiz cumartesi günü saat 15.00’de Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi’n de düzenlenen ve halka açık olan söyleşiye, CHP İlçe Başkanı Nazan Dönmez, CHP üyeleri, Eğitim-Sen, KESK sendikaları üyeleri ve vatandaşlar katıldılar.  

Program öncesi araştırmacı gazeteci İsmail Saymaz, yazmış olduğu kitapları gelen konuklarına armağan ederek imza günü düzenledi.  “Türkiye’nin Geleceği” başlığı altında yapılan söyleşide CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, iktidara ve cumhurbaşkanı Erdoğan’a sert ithamlarda bulundu.

Ülke bu kadar karanlık dönem yaşamadı

Konuşmasının başında Ankara’da meydana gelen patlama olayına parantez açan Altıok, “Ankara’nın göbeğinde ikinci kez, Ankara’da ki barış katliamının ardından, evlatlarımızı bizden koparan bir olay yaşadık. Hala acısı sımsıcak duran bir kayıp. Sayısız üzüntüler orada dururken, aynı acılar bir daha yaşanmasın diye bizler çabalarken, bugünlere geldik. Ülkemizde, şiddetin bu kadar üzerinde ve yanı başında, karanlık bir dönem yaşanmadı. Çok, üzgünüz” dedi.  

“Adeta çılgınca…”

Türkiye’nin, Amerika ve Rusya ile arasının açıldığını ifade eden Altıok, “’Yurtta sulh cihanda sulh’ ilkesi ile bu güzel ülkeyi bize armağan eden Atatürk’ün barışçıl yaklaşımının ötesinde, sıfır komşumuz var. Yanı başımızdaki iç savaşlar artık bir dünya savaşına dönüşme noktasında. Bunu kaşıyan, büyüten savaştan, şiddetten, nefretten, beslenerek, kendi ülkesindeki başkanlık sistemini sağlayabileceği kapıları zorlayan, adeta çılgınca, her tarafa şiddet ve yıkım götüren, bir iktidar var” dedi.

“Darbe hukukunun tüm yoksulluklarından, kötülüklerinden, tüm yanlışlarından beslenerek ve güçlenerek, önümüze getirilen adına ileri demokrasi, denilen tüm kavramların içini boşaltarak ‘Barışı ben bahşederim. Eğer iyi davranırsan, uslu durursan, sana çatışmasızlığı getiririm. Dediğimi yapmazsan, sonsuza kadar çatışma ortamını önüne getiririm. Bu ülkeyi kaosa teslim ederim, evlatlarınızı öldürürüm, bir bir bütün haklarınızı, eğitim hakkınızı alırım, gelecek ve yaşama hakkınızı elinizden alırım. Doğayı da yok ederim 10 yıl sonra nefes alacak yer bulamazsınız’ diyor.”

Atatürk portresi olayı havuz medyasının köpürtmesi 

Bir dinleyiciden kâğıt üzerine yazılı olarak “Atatürk Portresi indirdiğiniz iddiası doğru mu?” sorusuna Altıok, “Havuz medyasının köpürtmesi” diye yanıt verdi.   

Altıok, “Cumhuriyet Halk Partisinde, Atatürk’e saygısızlık edecek bir kişi dahi bulunamaz. Türkiye Cumhuriyeti laik ve demokratik bir hukuk devletidir. Cumhuriyetimizin kurucusu ve aydınlanma devriminin önderi Atatürk’ü, sorguladığımız bir yapı olamaz. Bu tamamen havuz medyasının ve partimizi yıpratmak isteyen, başka parti yayın organlarının köpürttüğü büyüttüğü, gereksiz yere ülkemizin her yeri yangın yeri iken, bu kadar anlamsız bir konuya bunu kitle diye bir operasyondur” ifadelerini kullanarak Atatürk Portresi muammasına son verdi. Ayrıca Altıok, bu tür soruları bir daha duymak istemediğini sözlerine ekledi. 

Liderimizden memnunuz

“Bugün Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi için ihtiyaç duyduğumuz, o nefes darlığını yeniden açalım diye çağrısını yaptığımız, demokrasinin tüm unsurlarını, kendisi dahi ön seçime girerek, Türkiye’de neredeyse bir ilki gerçekleştirmiş, gerçek demokrat bir lideri vardır. Liderimiz Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili bir sorunumuz yok.”

İnsan haklarına aykırı bir sistemle, 
insan hakları kurulu kuruluyor


“Cumhurbaşkanına itirazdan hükümler verilmeye başlandı. Şimdide insan hakları yasa tasarısı iki gün önce mecliste önümüze getirildi. İnsan haklarına yapılan başvurularda 11 üyenin 8’ini bakanların, 3’ünü de cumhurbaşkanının atadığı bağımsızlıktan tamamen uzak, insan haklarının temel bağımsızlık ve eşitlik ilkesine tamamen aykırı bir sistemle, insan hakları kurulu kuruluyor. 15 bin TL’ye kadar para cezası verme yetkisine sahip bir kurul olacak.”

Öte yandan konuşmasında medyanın büyük bir güç olduğuna dikkat çeken gazeteci Yeşim Yavuzer, “İktidar medya aracılığı ile her evde. Çünkü medya, her iktidarın her evdeki misyonunu yüklenmiş durumda” dedi.   

Editör: Haber Merkezi