Anadolu Gençlik Derneği Ödemiş Temsilciliği tarafından Mekke'nin Fethi Konferansı Çarşamba akşamı Ödemiş Belediyesi Nikah Salonu'nda yapıldı. Konferansa konuşmacı olarak Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel katıldı. Ney dinletisi ile başlayan program daha sonra Kuran-ı Kerim, Güzel Okuma Yarışması'nda Türkiye dördüncüsü olan Ödemiş İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Raşit Kırıcı'nın Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Sinevizyon gösterisi ile devam etti.

Açılış konuşmasını ise Anadolu Gençlik Derneği Ödemiş Temsilcisi Sönmez Eroğlu yaptı. Eroğlu konuşmasında, '' Anadolu Gençlik Derneği öteden beri bilgili, inançlı ve çalışkan bir nesil yetiştirmenin gayretinde olan müstesna bir kuruluştur. Biz tüm gayretimizle evrene, çevreye, insanlara ve kendine karşı sorumluluklarının farkında bir nesil yetiştirmek derdindeyiz. Gençlerimiz tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı olsun istiyoruz. Kalpten kalbe kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin kelimelerini taşıyoruz. Anadolu Gençlik Derneği

Mensupları olarak bizler her renkten, her ırktan ve her dilden herkese kardeşliğimizi ve kalbimizi açıyoruz. Hangi renkten ve ırktan olursa olsun tüm mazlumların yanında olmayı da kendimize görev addediyoruz. Yine biz inanıyoruz ki yaşama hakkı, inanç ve düşünce özgürlüğü, mülkiyet hakkı, ailenin korunması ve aklın koruması hakkı her insan için Allah’ın doğuştan verdiği haklardır.

Biz özgürlük, adalet ve refahı bir sadece bir ırkın ya da bir bölgenin hakkı olarak görüp kendinden olmayanı ötekileştiren ve tahakküm altına almaya çalışan her türlü düşünceye karşıyız. Hangi düşünceden olursa olsun her insanın insan olmakla yeryüzünde en değerli varlık vasfına sahip olduğuna inanıyoruz ve her insana sevgiyle, şefkatle, merhametle yaklaşmak gerektiğine inanıyoruz.

Komşumuz açken tok yatmayı kendimiz için utanç vesilesi sayıyoruz ve insanların yararına en azından yoldaki bir taşı kaldırmaya sevk etmeyen her türlü boş inançtan uzak olmayı yeğliyoruz. Biz bu akşam buradayız. Mekke’nin fetih yıldönümünü kutluyoruz.  Aynı zamanda vicdanları karartacak boyutlara ulaşan eğlence tutkularını reddettiğimizi gösteriyoruz. Sömürüye dayanan zenginliği reddettiğimizi gösteriyoruz ahlaki değerlerden yoksun tutum ve davranışları reddettiğimizi gösteriyoruz. Paylaşmanın, kardeşliğin ve merhametin olmadığı, âlemlerin rabbinin çizdiği sınırların aşıldığı sofralarda oturmayı reddettiğimizi gösteriyoruz. Biz değerlerimizi ve kimliğimizi aşındırmaktan öteye bir fonksiyonu olmayan yılbaşını kutlamıyoruz. Anadolu Gençlik Derneği’mizin ilk günden beri geleneksel olarak kutladığı Mekke’nin Fethi Programı bu yıl da 81 şubemizde 600 kadar noktada icra edilmektedir. İşte bu program aynı zamanda batılılaşma sürecinin getirmiş olduğu kokuşmuş değerlere bir cevaptır. Yılbaşı eğlencesi adı altında yapılan tüm çirkinliklere ve iffetsizlere bir cevaptır.

Siz değerli misafirlerimizin bu gece burada bizimle bulunuyor oluşu bir kimliğin en güzel şekilde ortaya konulmasıdır. Hepinize katılımınızdan ve duyarlılığınızdan ötürü teşekkür ediyoruz.

Aralık ayı içerisinde 81 ilimizde ve birçok ilçemizde tam 3500 noktada 150 bin kadar liseli gencimizin katılımı ile siyer-i nebi yarışması düzenledik. Bu yarışmadaki amacımız efendimiz(s.a.v)’in örnek yaşamı ile örnek ahlakı ile örnek tutum ve davranışları ile liseli gençlerimizi buluşturmaktı. Liseli gençlerimizin efendimiz(s.a.v)’i yakından tanımalarını istedik. İşte biz önce ahlak ve maneviyat temelinde yeni bir dünya’nın kurulmasının mümkün olduğuna inanıyoruz ve bunun için çalışıyoruz.

Anadolu Gençlik Derneği olarak ülke genelinde hem ortaokul öğrencileri ile hem de lise ve imam-hatip öğrencileri ile haftalık sohbet programlarımız devam ediyor. Kitap kritikleri ve sinema günleri ve farklı sosyal etkinlikler bu çalışmaların içerisinde yer alıyor. Ayrıca genç kardeşlerimizin okul derslerine yardımcı oluyoruz.

Her yıl düzenlediğimiz yaz ve kış etkinlerimizle yeni nesilleri Kur’an-ı Kerim ile buluşturuyoruz. efendimiz (s.a.v)’in hayatını daha yakından tanıma fırsatı veriyoruz.

Yüzme, binicilik, tarihi mekânları ziyaret, sportif müsabakalar, çadır kampları gibi etkinlerle bu ortaokullu, liseli gençler arasında kardeşlik, merhamet, paylaşmak gibi temel değerlerimizin kuvvetlenmesine katkıda bulunuyoruz.

Anadolu Gençlik Derneğimizin yükseköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik sağladığı yurt ve burs imkânları artarak devam ediyor. Ülkemizin tüm üniversitelerinde her kesimden gence ulaşmak ve onlara inancımızın temel değerlerini anlatmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Bereketin ve helal lokmanın kapısı olan ahilik ile ilgili birçok şubede konferanslarımız oldu. Aynı Şekilde helal kazanç seminerlerimizi birçok il merkezinde gerçekleştirdik. Şehitler gecemiz, Sarıkamış şehitlerini anma programlarımız, Çanakkale şehitlerini anma programlarımız, Diyarbakır’ın fethi programımız, İstanbul’un fethi programımız, Kudüs günü etkinliğimiz ülkemizin her köşesinden sağlanan katılımlarla en güzel şekilde önümüzdeki süreçte de gerçekleşecektir.

Bu yıl Çanakkale’de 250 bin gencimizi 250 bin şehidimizle buluşturacağız

Yine hanımlara yönelik haftalık sohbetlerimiz tüm ülke genelinde bine yakın noktada devam etmektedir. Geçtiğimiz dönemde Karaman’da Hanımlar Komisyonumuz da yoğun bir katılımla Hamle programı gerçekleştirmiştir. Bu programın da bereketi hanım üyelerimizin yaptığı çalışmalara şimdiden yansımıştır. Temel değerlerimizin en güzel şekilde anlatıldığı ve ifade edildiği bölge ve şube eğitimlerimiz devam etmektedir.

Anadolu Gençlik Dergimiz ve Genç İstikbal Dergimiz de yeni dönemde en güzel şekilde okuyucusuyla buluşmaya devam edecektir. MGV yayınlarımız parmakla gösterilecek eserleri kitapseverlerle buluşturmaya devam ediyor. AGD TV’miz internet üzerinden yayın hayatına başladı. Ekranlarda bulamadığınız samimiyeti ve hasbiliği bizim programlarımızda görmenizi umuyoruz.

Biz tüm içtenliğimizle inanıyoruz ki Anadolu gençlik derneği, dünyaya yeniden yön verecek gençlik kadrolarının harmanlandığı yerdir. Kendi zamanının tanıklığını yaparak kadim olan iyinin gelenekten geleceğe taşınmasındaki köprü görevimiz sürecektir. İçselleştirdiğimiz değerlerin yeryüzündeki tüm insanların hem birbirleriyle hem de evrenin var oluş gayesiyle barışık yaşmasının yegâne teminatı olduğuna bizim inancımız tamdır. Bu inançla yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara yardım etmeyi görev biliyoruz Bu yarışmamızın kaybedeni olmamıştır. Kalbinde efendimiz(s.a.v)’e dair bir sıcaklık olan herkes kazanmıştır.

Yarışmamıza katılan tüm gençlerimizi, ailelerini ve öğretmenlerini tebrik ediyoruz. Efendimiz(s.a.v), alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Hem tüm insanların hem de çiçeğin de böceğinde Peygamberidir. İşte biz de bu anlayıştayız. Her insan bizim muhatabımızdır. Müslüman olsun ya da olmasın her insanın hak ve hukukunu gözetmek bizim sorumluluğumuzdur. Bir Müslüman çiçeğin de böceğin de hakkını gözeten insandır. Biz Anadolu Gençlik Derneği Mensupları olarak bunun derdindeyiz. Yaşadığımız gezegende her 7 kişiden biri aç yatıyor. Her 6 saniyede bir 1 çocuk açlık nedeniyle ölüyor. Bir buçuk milyar insan sağlıklı içme suyundan mahrum. İki milyar insan yoksulluk sınırın altında yaşam savaşı veriyor. Öte yandan sadece futbolda dönen para dünyadaki açlığı beş defa sıfırlayacak miktarda. Kozmetiğe harcanan para ile açlıktan ölümlerin rahatlıkla önüne geçilebilir.

Gelişmiş 6 ülkede kedi köpek maması için harcanan para ile en fakir 20 ülkenin tüm borçları silinebilir. Şimdi bunları niye söylüyoruz? Biz önce ahlak ve maneviyat diyoruz. İnsanların açlığıyla, yoksulluğuyla, yoksunluğuyla, yolda kalmışlığıyla, acılarıyla, sıkıntılarıyla dertlenmeyen bir ahlak anlayışını kabul etmemiz mümkün değildir. Yardımlaşmayı, paylaşmayı, merhameti, tevazuu, kardeşliği emretmeyen bir maneviyatı kabul etmemiz mümkün değildir. İşte biz önce ahlak ve maneviyat temelinde yeni bir Dünya’nın kurulmasının mümkün olduğuna inanıyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Programımıza katıldığınız için, Anadolu Gençlik Derneğimizin çalışmalarına destek olduğunuz için, bu gecede burada bulunarak bir tavrı en güzel şekilde ifade ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyoruz.'' dedi

Haber : Süleyman Güleroğlu

Editör: Haber Merkezi