Eğitim alanında yaptığı çalışmalar ve desteklerle adından sık sık söz ettiren Ödemiş Ticaret Odası, Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas Eyaleti’nden gelen Amerikalı öğrencileri ağırladı.  
Ödemiş Özel Birgivi Koleji ile Amerika’da eğitim veren dört okul ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında Ödemiş’e gelen öğrenciler Türk kültürünü tanımak, Türk aile yapısını ve çeşitli sanat dallarını yerinde görmek fırsatını yakaladılar.
Misafir öğrenciler Ödemiş Ticaret Odası’nı ziyaret ederek yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve yetkililerle görüştüler. Öğrenciler kendilerini tek tek Türkçe tanıtıp, duygularını ifade ettiler. Ticaret Odası tarafından misafir öğrencilere dondurma, baklava gibi yöresel tatlar ikram edildi.
Birgivi Koleji Müdürü Tahsin Akça, “Ticaret Odamızın eğitime sağladığı katkıları ilgiyle takip ediyoruz. Okul olarak öğrencilerimizin yabancı dil eğitimleri ve ülkelerin kültürlerini öğrenmelerine önem veriyoruz. Eğitimde evrenselliği yakama gayreti içindeyiz. Bu sebeple yabancı ülkelerde bulunan Türk okulları ile ortaklaşa projeler hazırlıyoruz. Türk kültürünü tanıtmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda bizi ve öğrencilerimizi kabul ederek ilgilendiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
Ödemiş Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Sevin de, “Biz kurum olarak herkes bilir ki, eğitime gönül vermiş, eğitim ve öğretim için elimizden gelen hiçbir şeyi esirgemeyen bir kuruluşuz. Öğrencilerimizi burada görmekten biz de çok mutluyuz. Dünyanın başka bir kıtasından eğitim ve öğretim için Ödemişimize gelen, kültürümüzü ve bizleri tanımak isteyen çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyoruz” dedi.     
Editör: Haber Merkezi