İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi Kadın Doğum Kliniği içerisinde açılan Anne-Bebek odalarında, doğum ve doğum sonrası bebek bakımı konularında daha konforlu sağlık hizmeti verilmeye başlandı.

Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi Kadın Doğum Kliniği içerisindeki Anne-Bebek odaları yeniden düzenlendi. Konforlu ve kaliteli hizmetin yanı sıra, annelere  sağlık personeli tarafından  bebek bakımı, sağlıklı  emzirme, anne sütünün önemi ve emzirme tekniği  konularında eğitimlerin verileceği tek kişilik odalarda; anneler için, bebeklerini rahat edebilecekleri pozisyonda emzirebilecekleri türde yataklar yerleştirildi. Hijyenik banyo düzenlemelerinin  yapıldığı odalara ayrıca annelerin ve refakatçilerin  keyifli zaman geçirebilmeleri için  televizyon, buzdolabı vs. konuldu. Bebekler için ise doğum salonundan anne yanına getirilirken kullanılacak,  güvenli ve şık dizayn edilmiş pusetler hazırlandı.

Hastanelerinde ayda ortalama 10 bebeğin dünyaya geldiğini belirten Hastane Yönetici /Başhekimi Uz. Dr. Osman UÇMAZ “Kaliteli ve konforlu doğum salonu  ve odalarımızda,  konusunda uzman hekim, ebe ve diğer sağlık çalışanlarımızla birlikte  annelerimize ve bebeklerimize hizmet vermeye hazırız” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi