Haber: Dilek Ayvalı

Çeltikcoğlu açıklamasına şu ifadelerle başladı, “14 Ağustos 2001 tarihinde Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve arkadaşlarının yaktıkları, Aziz Türk Milletine ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu son devlet Türkiye Cumhuriyeti Devletine hizmet etme yolundaki Adalet ve Kalkınma Partisinin 15. Yaşını Ülkemizin içerisinden geçmekte olduğu olağanüstü günlerin neticesinde anma etkinlikleri programı dâhilinde kutluyoruz.”

 “Ak Parti kurulduğu günden bugüne yapılan 5 genel seçim, 3 yerel seçim, 2 referandum ve 1 cumhurbaşkanlığı seçimi olmak üzere yapılan 11 seçimde Aziz Milletimizin büyük teveccühüne mazhar olmuş, Aziz Milletimizin kendine duyduğu güveni istismar etmemiş ve kendisine emanet edilen Türkiye Cumhuriyetini gelişmiş demokrasi ve tam bağımsızlık yolunda geride bıraktığımız 15 yılda sessiz devrimler yapan, büyük projelere imza atan, sağlıktan eğitime ekonomiden ulaşıma insanımıza doğrudan dokunan sosyal devlet anlayışını en ücrada yaşayan vatandaşımıza kadar götüren bir anlayış ile çalışmış, çalışmaya devam etmektedir” diyerek basın açıklamasını sürdüren Çeltikcoğlu, “14 ağustos 2001 tarihinden günümüze kadar AK Parti “Yeter Söz Milletin“ desturu ile önüne çıkarılan her zorluğu yine milletimiz ile aşmıştır. 367 şartı, kapatma davası, 27 Nisan Bildirisi, 2012 Şubat Krizi, 17-25 Aralık darbe girişimi, 6-7 Ekim Kobani ve terör olayları ve En son 15 Temmuz’da yabancı güçlerin emrine girmiş Fetulahçı Terör Örgütünün ülkemizi iç savaşa götürmek için giriştiği tankların, helikopterlerin, uçakların kullanıldığı Aziz Milletimizin üzerine sürüldüğü ateş açıldığı o kanlı darbe girişimi yine aziz milletimizin feraseti ile püskürtülmüş, sona erdirilmiştir” şeklinde ifadeler kullandı.

‘ARTIK HİÇBİR ŞEY ESKİSİ OLMAYACAK’ SÖZÜ DAHA ÇOK ANLAM BULDU

Yazılı yapılan basın açıklaması şöyle sona erdi, “AK Parti’nin kurulduğu ilk gün söylediğimiz gibi, ‘Artık hiçbir şey eskisi olmayacak’ sözü yaşadığımız günlerde daha çok anlam bulmuştur. 1960 ve 1980 darbelerinde demokrasiden yana millet iradesinden yana sesini çıkartamayan Aziz Milletimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a olan güveni, 15 yıldır birlik ve beraberliğimiz için yapılan çalışmalar sonucunda 15 Temmuz’da meydanlarda sokaklarda darbecilere ‘dur’ demiştir. Evet, artık hiçbir şey eskisi gibi değildi. Kökü içeride ve dışarıda olan şer odakları, terör örgütleri bunu iyice anlasınlar. Artık karşılarında Dünya devi olmak isteyen, bölgesinde söz sahibi bir Türkiye var ve buna sonuna kadar inanmış ve birleşmiş bir Türk Milleti var. İnşallah çok kısa bir sürede bu FETÖ ve diğer terör örgütünden birlik ve beraberlik içerisinde kurtulup Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk Milletini hak ettiği yere taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile partimizin 15. Kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyor, kuruluşundan bugüne emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve tabi ki desteğini 15 yıldır hiç esirgemeyen Aziz Milletimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, bağımsızlık ve demokrasi yolunda verdiğimiz Şehitlerimize Allahtan rahmet, Gazilerimize acil şifalar diliyorum.”

   

Editör: Haber Merkezi