HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
"Güzel İzmir'e, Türkiye'ye sevdalıyız, 81 vilayetimizi aynı duygularla seviyoruz. Çünkü AK Parti milletin partisidir. Lideri Recep Tayyip Erdoğan milletin adamıdır." ifadelerini kullanan Yıldırım, AK Parti'nin umudun adı olduğunu söyledi.


Salondaki coşkunun da bu umudun ispatı olduğunu dile getiren Yıldırım, "İzmir tıpkı Çanakkale gibi düşmanın bu topraklara ayak basmasına izin vermedi. Bu mukaddes ülke bize yeniden vatan olmuşsa burada en büyük pay İzmir'indir, İzmir'in efelerinindir. İzmir'in ufkunu gören Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet'in kalkınma hamlesini de güzel İzmir'den başlattı. İzmir bir dünya şehridir." dedi.


Salondakilerin "Başbakan bizi Münbiç'e götür." tezahüratı üzerine Binali Yıldırım, "Kongremizi yapalım işimizi bitirelim sonra nereye gideceksek beraber gideriz." diye konuştu.


Yıldırım, İzmir'in doğu ile batıyı buluşturan bir şehir olduğunu dile getirerek, "Bu heyecan İzmir'in her köşesine yayılıyor. Gençler İzmir'in geleceği için gece gündüz çalışmaya hazır mısınız, İzmir'de yeni bir sayfa açacak mıyız, mazeret üretenleri sandıklara gömecek misiniz?" dedi.

Editör: Haber Merkezi