HABER: DİLEK AYVALI
Tire Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısında gündeme getirilen ve çoğunlukta olan CHP’li üyelerin tam desteği ile kabul edilen, ilçe merkezi Bekleme Mevkii girişinde yer alan, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in akrabalarının da arsalarının bulunduğu iddia edilen konut imarlı arsalara parsel bazında ilave bir kat daha yapma imar izni talebine, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı 6. Birleşiminde 37. Maddesi ile ‘talebin iadesine’ kararı verildi.

Talebin iadesine oy birliği ile karar verildi

İlgili maddede, “Tire Belediye Meclisinin 07/08/2017 tarihli ve 123 sayılı Kararı ile uygun görülen; yol boyu zemin kat ticaret ve konut alanı kullanımında yer alan Cumhuriyet Mahallesi 1670 adanın 2, 3, 4, 5 ve 1671 adanın 1, 2, 3 parsellerini içerecek şekilde ada ayrım çizgilerinin yeniden düzenlenmesi, yapılaşma koşullarının değiştirilmesi, 30 m'lik yola cepheli parsellerde TİCK kullanımının belirlenmesine yönelik, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin; bu tür düzenlemelerin, bölge bütününde yapılacak revizyonlarda değerlendirilmesi gerektiğinden talebin iadesinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.235502)” ifadelerine yer verildi.

Etik olmayan karar geri döndü

Konu ile ilgili açıklama yapan Tire Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Maltepe, “Ak Parti Tire Belediye Meclis Grubu olarak yerel seçimlerden bugüne kadar yaklaşık 3,5 yıldır seçmenimizin bize verdiği görevi layıkıyla yapma çabası içerisinde olup, Tirelilik ruhu ve bilincinde Belediye çalışmalarına katkı koymaktayız. Tire Belediye Meclisinde 8 üyesi olan Ak parti grubunun ilgili maddeyle ilgili meclisten geçmemesine yeterli çoğunluğu bulamadığımız için engel olamamış ancak etik ve adil olmayan bu konunun peşini bırakmamıştık. Bu konuda bizimle aynı düşüncede olan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinden talep edilen bu imar plan tadilatı iade edilerek geri döndü. Bu hassas konuda adil inceleme yaptıkları için başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’na ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Çiçek’in akrabalarının arsalarının bulunduğu iddia edilmişti

Ak Parti Tire Belediyesi Meclis Üyeleri geçtiğimiz ay bir basın açıklaması yaparak, plan tadilatı yapılması istenen parsellerde Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in akrabalarının arsalarının da bulunduğunu, konut imarlı arsalara bir kat ilave imar verilmesine ilişkin CHP’li meclis üyelerinin evet oyu ile meclisten geçen kararın haksız zenginleşmeye yol açacağını iddia ederek, “Bir gecede birer kat ilave imar verilmek suretiyle haksız kazanca yol açıldığı gibi, o bölgede veya ilçemizin başka bir bölgesinde daha önce verilmiş imar hakkına uygun olarak binalarını yapan vatandaşlarımıza haksızlık yapılmıştır. Kanunlara ve belediyenin aldığı kararlara duyulan saygıyı yok edilmiştir" ifadeleri kullanılmıştı.

Editör: Haber Merkezi