HABER: GAMZE ONAN - HALİL YÖRÜK


Büyükşehir yasası ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğüne geçen Ödemiş Ahrandı Mezarlığında onlarca mezarda çökme meydana geldi. Özellikle mezarlığın doğu kısmında bulunan mezarların büyük bir kısmı son yağmurla birlikte neredeyse kayboldu. Geçtiğimiz yıllarda da benzer manzaraların görüldüğü Ahrandı Mezarlığında önlem alınmazsa bir çok mezar kaybolacak. Konuyla ilgili İzmir Büyük Şehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğüne Atıfta bulunan Anavatan Partisi eski Ödemiş İlçe Başkanı Bülent Karaduman, " İzmir Büyük Şehir Belediyesi , büyük şehir yasası sonrası ilçe mezarlıkların devri konusunda uzak duruyor. Mezarlıkların bakımı güçlükle yapılıyor. Bakımdan öte bu tip göçme riski oluşan mezarlıklarda defin işlemleri durdurulabilir ya da konuyla ilgili çeşitli önlemler alınmalıdır. Büyük şehir bu konuda henüz bir çalışma yapmış değil bir çalışma 
yapılmış olsa defin işlemleri devam etmez. Mezarlıklar bir taraftan çöküyor bir taraftan hemen yanıbaşında defin işlemleri devam ediyor. Kontroller yapılmalı İzmir Büyük Şehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğüne hizmete davet ediyorum. Son yağmurlarla Ahrandı Mezarlığında 100-150 civarında mezarda çökme meydana geldi mezarlıklar müdürlüğünün yada büyük şehirin bundan haberi var mı çok merak ediyorum. Dolgu yapılabilir ya da zemin kontrol edilmelidir. Yetkili kişileri Ahrandı mezarlığına davet ediyorum"dedi.

Sahipsiz Mezarlar Kaybolur

Son çökmelerde Annesinin mezarının çöktüğünü bildiren İbrahim Onan," Ahrandıda son zamanlarda bir çok mezar çöküyor. Geçtiğimiz günlerde annemin mezarıda çöktü. Çökme ile hemen mezara dolgu yaptık. Bu şekilde bir çok meftunun mezarı yakın akrabaları tarafından dolduruluyor. Bu durumdan haberi olmayan ya da sahipsiz kişilerin mezarlarında dolgu yapılmazsa o mezarlar kaybolur"dedi. 

Editör: Haber Merkezi