HABER:GÜLÇİN ÖNEM
Ödemiş Adli Sarayının ilk açılışında, Atatürk Anıtı olmayışı dikkat çekerken, bu yıl, İzmir Barosu tarafından Atatürk’ün boyuna eşdeğer yükseklikte  anıt ve belediye tarafından yapılan büst, hizmete girdi.

  Saat 10:00’da başlayan  Adli yıl açılış törenine  Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Belediye Başkanı Mahmut Badem, Başsavcı Celal Tekin, Ağır ceza Başkanı Dr. Mert Gümüşay, Ödemiş Baro temsilcisi Erdem Boyacı, garnizon komutanı  binbaşı Hasan Yüzüak, Ödemiş  ilçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Üyüktepe, emniyet müdürü Ramazan Çankaya, avukatlar ve adliye personeli katıldılar.

  Ödemiş Baro Temsilcisi Erdem Boyacı “ Adil yargılama herkes için gerekli yargı sistemi, siyasallaştırılırsa , güçlü bir silah olarak kullanılmaya kalkılırsa, her yol mubah olur. Kargaşa başlar. Hakim, cumhuriyet savcısı ,avukat olarak mesleğimize adil insanlar, vatandaşlar olarak hukukun üstünlüğüne ve adalete sahip çıkmak zorundayız. Yıllar gelir geçer, güçler değişir hayat daima iyiye evrilir. Doğru olamayan bir şey ilelebet sürmez. Tarihin tekeri hep ileriye döner. Güçten yana değil, haktan adaletten yana, hukuktan yana olduğumuzda birlik olduğumuzda, barışta gelecektir. 94 yıl önce yedikleri tokadı hazmedemeyecek emperyalist güçler,94 yıl sonra,  yerli işbirlikçilerin aracılığıyla saldırıya geçmiş durumdalar. Bu işgal, bu sefer tankla tüfekle değil, bu ülkenin genleriyle, genetiğiyle oynanarak, kurumlarını ele geçirmeye çalışarak gencecik beyinlere etnik ve mezhepsel virüsler atarak, yoksullukları ve zenginlikleri kullanarak yapmaya çalıştılar. Kahramanlar hain, hainler kahraman ilan edildiler. Adil insanlar hukukçular bağımsız yargı er geç bunun üstesinden gelecektir.”

  Ağır ceza başkanı Dr. Mert Gümüşay “ Yeni adli yılın meslektaşlarımıza ve adli personele hayırlı olmasını diliyorum. Yeni adli yıl, demokrasi, özgürlük adalet  ve hukukun üstünlüğü, insan hakları, kuvvetler ayrılığı evrensel ilkelerin üstün tutulmaya devam ettiği ülkemiz açısından büyük risklerin korunak altına alındığı daha kaliteli bir adalet sistemine doğru bir adli yıl olmasını, temenni ediyor yeni Adli Yılın yargı bağımsızlığı ve hukuk güvenliği  açısından güzel günler getirmesini dilerim.”

   Başsavcı Celal Tekin “ Açılışını yaptığımız Atatürk Büstü ve heykelinin yapımını üstlenen Ödemiş Belediye Başkanlığı ile İzmir Baro Başkanlığına ve Ödemiş Baro Temsilciliğine teşekkür ederim. Türkiye Cumhuriyetini kuran ve bizlere emanet eden büyük Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, aziz şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum. 15 temmuz da alçak, hain FETÖ nun terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen kanlı darbe girişimi karşısında, onurlu bir duruş sergileyen necip Türk Milletinin ferdi olmaktan gurur duyuyorum. 2016-2017 adli yılının ülkemize, milletimize insanlığa ve dünyaya barış sağlık ve mutluluk getirmesini ve daha fazla adale getirmesini dilerim.”

  Kaymakam Celil Ateşoğlu “ Geçen yıl, Türkiye bambaşka bir Türkiye olacak, darbe atlatmış bir Türkiye olacak deseler inanmazdım.  Ciddi sınavlardan geçiyoruz. Geçen yıl Adli Yılın açılışında neden adliye sarayının önünde bir Atatürk Büstü  yok diyorduk.  Geçen yıl bir tane isterken, bu yıl iki tane birden Atatürk Büstü ve anıtına kavuştuk. İlçe belediyemiz ve baromuz bu eksikliğimizi gayet güzel bir şekilde gidermiştir. Çok ciddi günlerden geçiyoruz. Tabi yaşadığımız bu konjektur’ü düşünmemek ve bunun etkisinde kalmamak mümkün değil. Adliyemizle övünüyoruz. Yargı erkinde bir temizlik harekatı başladı. Kötü unsurlar zehir unsurlar temizlendi, temizlenmeye devam ediyor. İnşallah önümüzdeki adli yılda konuşmalarımız daha değişik olacaktır. Ülkemiz daha iyi bir yere gitmiş olacaktır.” dedi.






  

Editör: Haber Merkezi