Ölümü Türkiye’nin yanı sıra tüm dünyayı yasa boğan, tarihin gördüğü en önemli liderlerden biri olan Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 78. Yıldönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’in Selçuk ilçesinde de anıldı. Atatürk Anıtı önünde başlayan Selçuk'taki anma etkinliği, Efes Tiyatro Salonunda Selçuk Şehit Polis Demet Sezen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından düzenlenen programla devam etti. Etkinlikler Saat 16.00' da Selçuk Belediyesi’nin açılışını gerçekleştireceği yeni Sanat Evi'ndeki programla devam edecek.

Bayraklar yarıya indirildi
Siyasi parti, sivil toplum ve kamu kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği törende Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ile Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Atatürk Anıtı’na çelenk sundular. Çelenk sunumunun ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Atatürk'ün yaşama veda ettiği dakikalarda, saygı duruşu ve siren seslerine ilçedeki araçlarda korna sesleriyle eşlik etti.  Bayraklar yarıya indirilirken Selçuk Belediyesi birimleri de aynı dakikalarda ataya saygı gösterisinde bulundu.
Dünyada saygı gören bir lider
Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Efes Tiyatro Salonundaki günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Atatürk’ün yaşadığı dönemde ve sonrasında sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada saygı ile anılan bir lider olduğunun altınız çizdi. Kaymakam Boyacı; “ Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78. Yılı. O’na silah çekmiş ülkesini parçalamak istemiş yabancı ülkelerin devlet adamları askerleri dahi O’nun kaybından duyduğu üzüntüleri dile getirmiştir. Konuşmasının sonunda öğrencilere seslenen Kaymakam Boyacı; Büyük atamız her insan gibi ölümlü bir insan fakat bıraktığı eserler, bıraktığı izler ölümsüzdür. O’nun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır” dedi
.

Anlamlı günde Sanat Evi açılışı
Selçuk’ta düzenlenen Atatürk konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Ödül töreninin ardından Selçuk Şehit Polis Demet Sezen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri “Atatürk’ün Hayat Yürüyüşü” adlı gösteri sergilendi. Atatürk’ün doğumu, eğitim hayatı, askeri hayatı, yaptığı devrimleri ve ölümünü konu alan gösteri izleyenleri duygulandırdı.
Atatürk’ü Ölümünün 78. Yılı için düzenlenen anma törenleri kapsamında bugün saat 16.00’da Yerel Sanatçılar tarafından Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nde Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesiyle devam edecek.

Editör: Haber Merkezi