HABER: TOLGA KIZGIN


Türk Eğitim-Sen İzmir 1.No’lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir Ödemiş öğretmen evi bahçesinde bir basın toplantısı düzenleyerek, kıyıma uğrayan okul müdürlerini savundu. Yargıyla tekrar görevine dönen iki okul müdürünü ziyaret etti. Demirin basın bildirisinde şu sözlere yer verdi, “Bilindiği gibi, 17-25 Aralık tarihlerinden itibaren paralel adı altında bir paranoya yaratıldı. Emniyet ve yargıdan sonra maalesef paralel paranoyası eğitim camiasına da sıçradı. 20 Haziran 2014 tarihi itibari ile Eğitim Kurumları Yöneticilerini görevlendirmeye ilişkin yönetmelik çerçevesinde 2014Temmuz ayında ilimizde ki 28 ilçede görevine başlayan ilçe Milli Eğitim Müdürleri bir aylık süre içerisinde birlikte görev yapma birbirlerini tanıma şansı bulmadan, birçok okul müdürümüzü görevine devam edip etmeyeceği ile ilgili mevcut yönetmelikte ki yönetici değerlendirme formu kriterleri vasıtasıyla, mevcut yöneticilerimizi değerlendirdiler. Bu değerlendirme sonucunda, İzmir’de sayıları 400lere varan Okul Müdürü kriterlerin ölçüsü olan 75 puan altında kalarak görevlerinden ayrılmak zorunda kaldılar. Türk Eğitim Sen olarak biz bu hukuksuzluğu arkadaşlarımız vasıtasıyla bireysel davalar açmak ve sendika olarak bu işle ilgilenenlerle ilgili suç duyurularında bulunmak vasıtasıyla yargıya taşıdık. Yaklaşık bir yıllık süreç içerisinde, İzmir İlinde mahkeme süreci devam eden 300 civarında okul müdürümüzden 70e yakını mahkemeler sonucu yapılan yenilenen değerlendirmeler akabinde, 75 ve üzeri puan alarak tekrar görevlerine başladı. Bugün Türk Eğitim Sen İzmir 1 No.lu Şube Başkanlığı olarak Ödemiş İlçemizde görevlerine başlayan 3 Eylül yatılı Bölge Orta Okulu müdürü Mustafa Sarı, Zafer İlkokul Müdürü Sami Keskin’e hayırlı olsun ziyaretlerinde bulunduk.“

 “Bir kişinin iki dudağı arasına hapsedilemez“

“Mahkeme süreçleri akabinde bu işlemi uygulayan İlçe Milli Eğitim Müdürleri, şube müdürleriyle ilgili yapmış olduğumuz suç duyuruları sonucunda birçok İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürü hakkında görevi kötüyü kullanmak karşılığı bir soruşturma süreci başladı. 2 kez mahkemeye çıktığımız Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü ile hukuk sürecimiz devam etmektedir. Yine bu süreç içerinde gerek sendikamız gerekse bireysel başvurular sonucunda bir üyemizin bu sürecin ideolojik sebeplerle bu hale geldiği ile ilgili iddiasına Kaymakamlık Makamı tarafından soruşturma izni verildi. Başlamış olduğumuz hukuk mücadelesine biz şu pencereden yaklaştık. Siz eğitim kurumları yöneticilerini bir kişinin iki dudağı arasına hapsedemezsiniz. Çünkü, bu insanların yıllarca yapmış olduğu çalışmalar, okullarında yapmış olduğu hizmetler görmezden geldikleri biz süreç yaşadık. Bu iddiamızla bugüne kadar geldiğimiz bu noktada yaklaşık 70e yakın okul müdürümüzün geri dönmesi de hukuk açısından bu konuda ne kadar haklı olduğumuzu ortaya çıkarmış oldu.Sayın Bakanımız Sayın Nabi Avcı’nın iyi niyetiyle okul paydaşları dediğimiz, öğrencisini velisini, okul aile birliği, başkan ve başkan yardımcıları sistemin içerisine çekmek gibi bir bütün olarak, ilkokullarda ortaokullarda herhangi bir ödeneğimiz olmadığı için okul-veli işbirliği adı altında okullarımızı velilerimizle birlikte yönetmeye çalışıyoruz.”        

 ‘’Öğretmenlere rotasyon konusu getirildi ve vazgeçildi’’ 

“Bunun için eğitimin içerisine şura dışında daha geniş kapsamlı toplantılarla eğitim çalışanlarınında işin içerisine alınacağı ve hep birlikte gerek bakanlık, gerek sendikalar, eğitim çalışanları gerekse eğitimle ilgilenen sivil toplum kuruluşlarının alınacağı geniş toplantılar yaparak eğitim geleceğini yönlendirmemiz gerekiyor. Eğitimde 1 yılımızı kaybettik. Ancak eğitimde kaybedilecek zaman yoktur. Öğrencilerimizin her geçen yıl bir üst kademeye geçerek geleceğini yönlendirme gibi bir gayreti var. Bu çocuklarımızda bu gayretlerini kişisel noktalara taşımadan onların geleceği için  hep birlikte adımlar atmalıyız diye düşünüyorum‘’ ifadelerini kullandı.

 

Editör: Haber Merkezi