Büyükşehir yasası ile birlikte Ödemiş’in su paralarını toplayan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZ-SU idaresi, sayaçları okumaya başlamasının ardından onlarca vatandaş su faturalarından kaynaklanan mağduriyet yaşıyor.

Ödemiş’in Bengisu Mahallesi Pehlivan Sokak No: 8’de oturan Asil Yıldırım(45) adlı vatandaşta İZ-SU mağdurlarından.

Konuyla ilgili açıklama yapan Asil Yıldırım şunları söyledi, “Ödemiş’in su sorunu seçimlerden sonra daha da arttı. Sularımız ben zemin katta ve tek katlı evde oturmama rağmen hem suyum az akıyor, hem de bugüne kadar 50-60 lirayı geçmeyen su paramda bu ay 1050 lira çıktı ve beynimden vurulmuşa döndüm. Ne oldu da bu su parası 20 katına çıktı.

Konuyu İZ-SU yetkilileri ile görüştüm ve bana senin sayacı yeniden bakacağız ve İzmir’e göndereceğiz. Eğer bu saatin arızalı değilse bu parayı senden alırız dediler. Su sayacını sökmeye geleceğiz dediler ve 1 haftadan beri ne gelen var ne giden, Yarın birgün su ödeme faturasının tarihi geçti diye suyu kesmeye gelmezlerse hiç şaşmam. Benim evimde hayvan damı yok, Bahçeyi sulayacak yerim yok. Bir tek çeşmeden su kullanıyoruz ve Ben yıllardır burada oturuyorum böyle bir şey başıma gelmedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemişli vatandaşlara ceza mı kesiyor yoksa.

Diğer yandan annemin evi ile benim evim yan yana. Annem bir ayda 2 ton su kullandı ve gelen fatura da 17.00 lira. Yani tonu 8,5 lira.

Hani 10 tonu geçmeyince 3-4 lira alınacaktı. Bu bizim gibi yevmiyeye giden insanlara verilen cezadır. 2 ton su bu kadar paraya olur mu?”dedi.

 

NAZİF HARUPÇU

Editör: Haber Merkezi